"Ödül almak en çok sanatçılara yakışır"

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, bu yıl altıncısı düzenlenen BEKDER Onur Ödülleri gecesinde, 'Bayburt türkülerini en iyi seslendiren yerel sanatçı' ünvanıyla sahneye çıkan Salih Demir'den övgüyle bahsetti.

"Ödül almak en çok sanatçılara yakışır"
Bayburt Postası - SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, bu yıl altıncısı düzenlenen BEKDER Onur Ödülleri gecesinde, 'Bayburt türkülerini en iyi seslendiren yerel sanatçı' ünvanıyla sahneye çıkan Salih Demir'den övgüyle bahsetti. 

Ödülün en çok sanatçılara yakıştığını belirten Yavuz, törende yaptığı konuşmada Salih Demir'in Bayburt sanat hayatına katkıları için teşekkür ederken, son günlerde Türkiye'nin gündeminde olan sözde soykırım ithamlarına da Bayburt'tan cevap verdi. 


Soykırım iddialarına cevap niteliği taşıyan uzun metrajlı bir film hazırlığı içerisinde olduklarını ilk kez kamuoyu ile paylaşan  Yavuz, konuşmasında şunları kaydetti:

"Allah nefesini daim eylesin" 

"Muhteşem geceyi tertip eden BEKDER derneğimize, seçici kurula ve yönetim kurulundaki arkadaşlara teşekkür ediyorum. Uzun çalışmalar sonrasında hak eden büyüklerimize, arkadaşlarımıza, kentimize değer katan insanlarımıza bu ödüller veriliyor. Tabi kentin ruhunu temsil eden o kentin sanatçılarıdır. Ödül almak en çok sanatçılara yakışır. Gerçekten onun sesini arka planda dinledim, tüylerim diken diken oldu. Ne kadar güzel okuyor. Allah nefesini daim eylesin inşallah."

"Bu kadim kentimizin temsil ettiği bir ruh var"

"Çalışma arkadaşlarımız sağ olsunlar, bize dernekte onur kurulunda görev verdiler. Biz bu derneği büyütüp geliştirerek örnek bir sivil toplum kuruluşu haline getirmek için elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğiz. Bayburt Anadolu'nun kadim kentidir. Anadolu'nun kadim kültürünü bütün ruhuyla hisseder. Devletine ve milletine sonuna kadar, köküne kadar bağlanmış insanların yaşadığı yurdun adıdır Bayburt. Bu kadim kentimizin temsil ettiği bir ruh var. Daha yüksek noktalara ulaştırmak için hep beraber çalışacağız. Siyasi partilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, valimiz ve belediye başkanımızla inşallah daha güzel günlere götürmek nasip olacak." 

Uzun metrajlı ilk film müjdesi

"BEKDER olarak biz önümüzdeki dönemde üzerinde 6 aydır çalışmakta olduğumuz önemli bir projemiz var. O projemizde uzun metrajlı bir film projesi. Film için gereken kaynağın büyük bir bölümünü temin etmiş durumdayız. Bu filmde özellikle 1915-1918 aralığında yaşanan Ermeni Mezalimi'ni işlenecek. Yüzyıllar boyunca millet-i sadıka bizimle beraber yaşayan askere giderken evlatlarımızı, eşlerimizi, analarımızı emanet ettiğimiz millet-i sadıka emperyalistlerin yoğun baskısı altında maalesef Osmanlı'nın zayıf düşmeye başladığı yıllarda bizi arkamızdan vurdular." 

"İsnat edilen suçu kucaklarına iade ediyoruz"

"Türk Milleti'nin tarihinde utanılacak hiç bir şeyi yoktur. Türk Milleti'nin tarihinde insanlık suçu yoktur ve asla olmamıştır. İnsanlık suçu yapanlar dünyanın her bölgesinde bol bol vururlar. Bosna'da, Sırbistan'da, Gazze'de, Kırım'da, Gazze'de vururlar. Ve daha çok yakında Karabağ'da Hocalı'da vururlar. Dolayısıyla biz Türkler olarak bu kadim Türk yurdunda işlemediğimiz ve bize isnat edilmekte olunan bu suçu reddediyoruz ve bize isnat edenlerin  kucaklarına iade ediyoruz."       


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan 9 yıl önce

bekdere kültürümüze katkılarından dolayı çok teşekkür ederim yanlız anlamadığım sunuculuğu yapmaya çalışan bayan bizim kültürümüzdenmi !! ya yokmuydu bu toprakları benimsemiş bayburtumuzu temsil edecek biri.