O köy, çocuk neşesine yenik düştü!

Kenan Yavuz Konağı ve Kültür Evi'nde, önceki gün başlayan etkinlikler yoğun ilgi görüyor.

O köy, çocuk neşesine yenik düştü!
Bayburt Postası - Kenan Yavuz Konağı ve Kültür Evi'nde, önceki gün başlayan etkinlikler yoğun ilgi görüyor. Dün akşam tamamen çocuklara ayrılan program, Beşpınar başta olmak üzere çevre köyler ve Bayburt'tan gelen çocuklara keyifli anlar yaşattı.

Çocuklar tarafından yıllarca unutulmayacak büyülü gecede, Ağız ve Diş Sağlığı konulu eğitici oyunlar, Karagöz Hacivat gösterisi ve çeşitli şovlar yer aldı. Tiyatrocu Bülent Erdaş'ın keyifli sunumu ile gerçekleşen etkinliği, Kenan Yavuz'da çocuklarla birlikte izledi.



Etkinliklerin ilk gününü değerlendiren Kenan Yavuz, şunları keydetti: 

"Köyüme yaptırdığımız açık hava sinemasının ilk açılış gecesinde misafirlerimiz çocuklardı. Çocuklar geleceğimiz; Karagöz ve Hacivat geleneksel renklerimiz. Buluşmalarına tanıklık etmenin keyfini yaşadık. Birlikte güldük, eğlendik. Sosyal ve kültürel anlamda yaşam kalitesi artmadıkça, üretimi Anadolu'nun her köşesine yayamayız. Değişmemesi gereken güzelliklerimiz ışığında değişimi köylerimiz ile buluşturabilirsek, şehirlere akın durabilir belki.

Devletimiz köylerimize yol, su, elektrik, sağlık ve eğitimi getirdi. Şimdi sıra sosyal yaşam kalitesinde. Betonlaşma ve süregelen göç, tüm Anadolu için en büyük tehdit. Tarihin ve kültürel dokunun üzerine inşa etmeliyiz yaşamı. Bayburt’un Beşpınar köyünde; kapılarını kültür ve sanat etkinliklerine açan Kültür Evi'mizde yaz boyunca birçok etkinlikle birlikte olacağız."

Bayburt'un kültür ve sanat hayatında yeni bir heyecan yaratan Kenan Yavuz Konağı ve Kültür Evi, yaz boyunca film gösterimleri ve çeşitli kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği tarafından organize edilen ve 13 Temmuz 2015 Pazartesi günü başlayan etkinlikler 24 Temmuz'a kadar devam edecek.



Kenan Yavuz Konağı ve Kültür Evi'nde neler oluyor?
Gün gün program için lütfen tıklayın...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tuncer YAŞAROĞLU 9 yıl önce

Kenan Abi, seni yakından tanımıyorum ama uzaktan seviyorum. Yerelle yöreseli, yöreselle ulusalı, ulusalla da evrenseli yan yana koyma ve bu coğrafyanın medeniyetine sunduğunuz ve bundan sonra da sunacağınıza inandığım katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.Yakından tanımak, tanışmak ve istifade etmek arzusuyla...

Avatar
erdem akkoyunlu 9 yıl önce

Kenan abi yapmş olduğunuz gerek ülke gerek mahalli hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum..laf değil icraat bu olsa gerek...