Kenan Yavuz Kültür Evi, üniversitelileri ağırladı

Bayburt Üniversitesi öğrencileri, Beşpınar köyünde 'eski hayatı' muhafaza edip, 'yeni hayatın' içinde görünür kılmak için çalışmalar yürüten Kenan Yavuz Kültür Evi'ni ziyaret etti.

Kenan Yavuz Kültür Evi, üniversitelileri ağırladı
Bayburt Postası - İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencileri, Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hayriye Şengün'ün organize ettiği gezi kapsamında Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar köyünde yer alan, Anadolu ve Türk tarımının geçirdiği evreler ile o dönemin günlük yaşamına ışık tutan Kenan Yavuz Kültür Evi'ni gezerek burada sergilenen objeler hakkında bilgi aldı.


Doç. Dr. Hayriye Şengün, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının geleneksel köy evleri, su ve beziryağı değirmenleri, konak, köy kahvesi ile kırsal yaşamın izlerini günümüze taşıyan Kenan Yavuz Kültür Evi'ni öğrencilerine gezdirerek modernleşme ve betonlaşma tehdidi altında olan geleneksel yaşamı gelecek nesillere tanıtmak olduğunu söyledi.


Kent merkezine 40 kilometre uzaklıkta Demirözü ilçesine bağlı eski adıyla Loru, bugünkü adıyla Beşpınar köyünde yer alan Kenan Yavuz Kültür Evi'nin eski hayatı muhafaza edip günümüz yaşamı içinde görünür kılmasıyla önemli bir proje olduğunu belirten Şengün, Kenan Yavuz Kültür Evi'nin Türk toplumunun geçmişteki değerlerini eski doğallığını kaybetmeden gelecek kuşaklara aktarma ve muhafaza etmesi yanında öğrenciler için de önemli bir kültür istasyonu haline geldiğini kaydetti.

Kenan Yavuz Kültür Evi'ni gezen öğrenciler, geçmiş yaşamın izlerini günümüzde barındıran alanlarda fotoğraflar çektikten sonra, Türkiye'nin çeşitli illerinden getirilerek Kenan Yavuz Kültür Evi'nde sergilenen 20 eski kapı ile kapı tokmağını ver aldığı "Kapı ve Tokmak" sergisini de gezdi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.