Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’nde “Harman‬ Şenliği”

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi, yaz sezonunu çeşitli etkinliklerle renklendiriyor.

Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’nde “Harman‬ Şenliği”
Bayburt Postası - Hafta sonu müze mekânlarından Dede Korkut Türk Kimliği Kütüphanesi’nde Bayburt Valisi Cüneyt Epcim Başkanlığında danışma kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıda müzecilik alanında önemli isimler Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’nin geleceği konusunda önemli fikirler beyan ettiler.

Müze etkinlikleri kapsamında yapılan “Harman Şenliği” ise, sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandı.

Bölgede asırlardır insan gücü ile kullanılan tarım aletlerinin kullanıldığı etkinlikte ekinler tırpan ile elde biçilip bağ yapılarak at arabası ile müzedeki harmana getirildi ve gem sürülerek buğdaylar son halini aldı. 



Bayburt’un yetiştirmiş olduğu önemli isimlerden biri olan müzenin kurucusu Kenan Yavuz, müzenin geçmişi muhafaza ederek geleceğe taşımak gibi bir misyonu olduğunu hatırlatarak, “Anadolu’nun güzelliklerini, kültürünü, unutulmaya yüz tutmuş muhabbetini, sohbetini bu etkinliğimizle sizlerle birlikte yaşamaya gayret ettik. Biz istiyoruz ki Bayburt’a gelen Bayburt’un ekmeğini bölmeli, yemeğini yemeli, Bayburt’un türküsünü söylemeli, Bayburt’un havasını koklamalı, Bayburt barlarını oynamalı” dedi.

Müze ile ilgili yeni karar aldıklarını ve bunu yakın bir zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını söyleyen Yavuz, “Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi’nin geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmak adına önemli karalar aldık. Amacımız kuruluşundaki misyon doğrultusunda bu kente hizmet etmek, Anadolu’ya hizmet etmek, Anadolu’nun güzelliklerini dünyaya tanıtmak ve burayı bir çekim merkezi yapmak” diye konuştu.

Etkinliğe AK Parti Aydın Milletvekili Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Dr. İbrahim Uslu, İş İnsanı Ünal Vural, Bayburtlu Gazeteci Dr. Şeref Oğuz, Araştırmacı-Yazar Ali Canip Olgunlu, Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi Danışma Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.