Erzurum'un turistik yerlerine gezi

Bayburt Üniversitesi'nin bazı idari personel tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Geleneksel Kültür Gezisi” 14. kez gerçekleştirildi.

Erzurum'un turistik yerlerine gezi
Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi'nin bazı idari personel tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Geleneksel Kültür Gezisi” 14. kez gerçekleştirildi. 52 kişinin katıldığı gezide dünyanın 3. Büyük Şelalesi olarak öne çıkan Erzurum Tortum Şelalesi, Uzundere İlçesi, Yedi Göller ve Öşvang kilisesi ve Erzurum’daki bazı tarihi turistik yerler gezildi.

Bayburt Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Hayrettin Dilek öncülüğünde her yıl geleneksel olarak düzenlenen geziye Bayburt üniversitesinde görevli Kırgız akademisyen Doç. Dr. Nurgazi İsakov ve Bayburt Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Izgar’ın yanı sıra üniversitede çalışan bazı idari memurlar ve öğrencileri katıldı.

Yol boyunca tulum, kemençe, gitar, bağlama, darbuka eşliğinde fıkraların anlatıldığı, şiirlerin okunduğu, şarkıların söylendiği, türkülerin seslendirildiği geziye yarışmalar da renk kattı.

Geziye katılanlar halay çekerek ve horon teperek eğlendiklerini ve geziye katılmaktan dolayı memnun olduklarını ifade ederek unutulmaz bir gün geçirdiklerini dile getirdiler.

Bayburt Üniversitesi Geleneksel Kültür Gezisi Tertip Komitesi Başkanı Hayrettin Dilek, gezi için büyük emek sarf eden gezi tertip komitesine ve BAYBİM Bilgisayar olmak üzere diğer sponsorlara teşekkürlerini iletti.

Kırgız akademisyen Doç. Dr. Nurgazi İsakov ise Bayburt Üniversitesinde, Bayburt’ta olmaktan dolayı büyük sevinç ve kıvanç duyduğunu, Bayburt’un küçük olmasına rağmen insanlarının tavrının takdire şayan olduğunu belirtti. Türkiye ve Kırgızistan’ın kardeş olduğuna dikkati çeken İsakov, bu kardeşliğinin daha artmasını istediklerini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali 9 yıl önce

üniversite kurulalı kac yıl olduki ondördüncü gezi düzenleniyor