El emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı

Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün hazırladığı sergide kursiyerler tarafından yıl boyunca hazırlanan el emeği göz nuru eserler sergilendi.

El emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı
Bayburt Postası - Bayburt Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün hazırladığı sergide kursiyerler tarafından yıl boyunca hazırlanan el emeği göz nuru eserler sergilendi. Takı tasarım, çeyiz ürünleri, yöresel kıyafetler ile çeşitli süslemeli işleme, rölyef ve nakış ürünlerinin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

2014-2015 eğitim öğretim yılı makine nakış, mefruşat, giyim ehram ve kuaförlük kurslarının yıl sonu sergisi açılışı ve belge töreni Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

Törende Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı Mehmet Nail Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı TSO Başkanı İbrahim Yumak, davetliler  ve kursiyerler katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Algan'ın açılış konuşması ile başlayan törende konuşan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Halk Eğitim Merkezi'nde ihtiyaca göre her alanda kursların açıldığını söyledi.

Okul çağını geride bırakmış kişilerin meslek edinme ve bilgi edinme gibi ihtiyaçlarına Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslarla cevap verildiğini belirten Odabaş, "Bu ihtiyaçları karşılamak üzere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerimiz yapılanmış ve bu kursları açarak vatandaşlarımızın bu taleplerini karşılamaktadır. Bunun yanında öğrencilerin üniversiteye TEOG sınavlarına hazırlanma gibi ihtiyaçlarını da yine Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde kurslar açarak o talepleri de karşılayabilmektedir. Tabi vasıfsız iş gücü ile vasıflı iş gücü arasında büyük farklar vardır, artık teknoloji gelişmiştir. Her işi yapan işçiye istihdam ihtiyacı daha azdır ama vasıflı belli alanda kendisini yetiştirmiş belgeli ara elemanlara ihtiyaç vardır. Dolayısıyla her insanımız bayan olsun erkek olsun mutlaka bir meslek alanında kendisini yetiştirmeli ve o mesleği olmalı ki, o alanda iş bulabilme imkânı daha kolay olsun gittikçe artık vasıflı işçiye doğru kayma söz konusudur. Onun içindir ki, Meslek Liselerimiz ara elemanı yetiştiren Meslek Yüksek Okullarımıza da büyük ihtiyaç bulunmaktadır. Dolayısıyla bu kursta emeği geçen öğretmenlerimize kursa katılarak sertifika almak durumunda olan öğrencilerimize veya yetişkin öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum. Öğretmenlerimizi tebrik ediyorum, ülkemizin ilimizin ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

Kursu başarı ile bitiren öğrencilerin belgelerinin verildiği törende, kursiyerler tarafından Vali Odabaş'a Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'a girişini anlatan bir tablo hediye edildi.   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.