Bayburt’un kurtuluşu Yalova’da da kutlandı

Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılında özel bir geceye imza atan diğer bir durak ise Yalova oldu.

Bayburt’un kurtuluşu Yalova’da da kutlandı
Bayburt Postası - Bayburt’un düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yılında özel bir geceye imza atan diğer bir durak ise Yalova oldu. Yalova Bayburtlular Derneği tarafından hazırlanan geceye Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç ve Yalova’da yaşayan Bayburtlular katıldı.

Ev sahibi olarak gecenin açılış konuşmasını yapan Yalova Bayburtlular Derneği  Başkanı Ahmet Savaş Öztürk; “Yalova’da yaşayan Bayburtlular olarak şehrimiz adına hiçbir sorumluluktan kaçmıyor, aynı zamanda yaşanılabilir bir Yalova için de gayretle çalışıyoruz” dedi.



Ressam Salih Cengiz imzalı yağlı boya Bayburt tablosunun dernek faaliyetlerinde kullanılmak üzere açık artırmaya çıkarıldığı gecede, tablo 1.500 TL veren Levent Öner’in oldu.

Bayburt Dede Korkut Tiyatro ekibi ve folklor ekibinin sahne aldığı gecede ayrıca Tuğba Altınses, Devran ve Nuray Şimşek sahne aldı. Gece toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Öte yandan İstanbul ve Ankara’da düzenlenen Bayburt gecelerinde sahne alan Bayburt Postası standı Yalova’da düzenlenen programda da yer aldı. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt lu Salih 8 yıl önce

Bayburt ta yaşları 50 üzerinde olanların yakınen tanıdığı ve Yalova da bulunan Bayburt lu hemşehrilerimizin daha iyi tanıdığını düşündüğüm, gölcük eski halk eğitim müdürü (1999 depreminde rahmetli olan) Zeki DİNÇER in oğlu İTÜ konservatuvar mezunu ve TRT sanatçısı Türk sanat müziğini çok iyi yorumlayan Gürsoy DİNÇERi zaman zaman bu tarz programlarda dinlemenin büyük haz sağlayacağını düşünüyorum;
Tanımayanların en azından yotube den Gürsoy DİNÇER yazarak dinlemelerini tavsiye ederim, bu tarz gecelerin sadece eğlenceyi hatırlatmaması aynı zamanda tarih bilincini geçlere en iyi şekli ile aktarılma anı olarak değerlendirip Japonlar gibi tarihi nesillerimize anlatacak projeleri artırmalıyız.
TARİHİNİ BİLMEYEN BİR MİLLET YOK OLMAYA MAHKUMDUR.sözün unutmayalım, tarihi yok etmenin yolları kültürünü yaşamamak,müziğini(bunun içine sanat ve halk müziğini) katarak bu günkü zamane müziğinin allanıp pullanıp ekranlar aracılığı ile nasıl tahrip edildiğini unutmayalım, kültür biterse millete biter