Bayburt Sanatçılar Derneği 2015 Yılı Onur Ödülleri

Uluslararası Bayburt Sanatçılar Derneği 2015 Yılı Onur Ödülleri, törenle sahiplerine verildi.

Bayburt Sanatçılar Derneği 2015 Yılı Onur Ödülleri
Bayburt Postası - Uluslararası Bayburt Sanatçılar Derneği 2015 Yılı Onur Ödülleri, törenle sahiplerine verildi.

Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ile vatandaşlar katıldı.



Dernek Başkanı Ülkü Koçan'ın programa olan ilginin azlığından yakındığı konuşmanın ardından bir konuşmada Ressam Salih Cengiz yaptı. Cengiz, Bayburt ve Bayburtlular'ın sanata olan sevgisini yakından bildiğini ifade ederek, kullanımı Bayburt Belediyesi'nde olan Taşhan'ın sanat evi olması yönünde istekte bulundu.

Cengiz, sanatın ve sanatçının sorunlarının fazla olduğunu belirttiği konuşmasında, "Biz sanatçıların sorunları ve istekleri bitmez. Bayburt'ta sanatsal etkinlikler için belli bir salonumuz yok. Ben Bayburt Belediyesi'nden Taşhan'ın bir sanatevi haline dönüştürülmesini talep ediyorum. Böylelikle sürekli açık olan bir sanat evi ve sanatçıların eserlerini sergileyeceği bir mekan olmuş olur. Ayrıca son 2 yıldır çeşitli aksaklıklar nedeniyle kutlanamayan Uluslarası Dede Korkut Kültür Sanat Şölenleri'nin gelecek yıllarda daha kapsamlı bir şekilde kutlanması gerekiyor" diye konuştu.   

Törende konuşan Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, sanat ve sanatçıya verilen değerin o milletin milletler ailesindeki alacağı yerin seviyesini belirtmek adına önemli bir ölçü olacağını söyledi.

Bir milletin sanata ve sanatçıya vereceği değer kadar büyüyeceğini ifade eden Memiş, "Sanatçılarda aykırılık olmalıdır, sanatçı çok uyumlu olmamalıdır fakat şu da açık olarak ifade edilmeli ki sanatçı da kendisini toplumdan soyutlamamalı, uzaklaştırmamalı. Eğer sanatçı toplumdan uzaklaşır, aradaki makas açılırsa bir araya gelmemiz zor olacaktır. Sanatçı bizi etkileyemeyecektir, bizler de sanatçıdan almamız gerekenleri alamayız" dedi.
  
Törende, "Yılın Bürokratı Ödülü"ne layık görülen Tunceli Valisi Osman Kaymak, çeşitli programları nedeniyle törene katılamazken, gönderdiği mesajla kendi memleketi Bayburt'tan böylesi bir ödüle layık görülmenin kendisini çok memnun ettiğini bildirdi.

Ödül alan kişilerin özgeçmişlerinin okunduğu programda; Belediye Başkanı Memiş'e "Sanata ve Sanatçıya Destek Onur Ödülü" verilen gecede, Bayburt Kamu Hastaneleri Birliği "Yılın Kurumu", Ressam Hacı Salih Cengiz, "Yılın Görsel Sanatçısı", Tuğçe Nur, "Yılın Türk Halk Müziği Kadın Sanatçısı", Turan Ali, "Yılın Türk Halk Müziği Erkek Sanatçısı", Doç. Dr, Şeref Oruç, "Yılın Akademisyeni", İstanbul Çiğdemtepe Köyü Derneği, "Yılın Sivil Toplum Kuruluşu" ödüllerine layık görülen isimler oldu.

Naci Ahıskalıoğlu'nun gerçekleşen gecede, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe ve Türk Telekom İl Koordinatörü Fatih Korkusuz'a törene katkıları nedeniyle teşekkür belgesi verildi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan beye Cevap 8 yıl önce

Hasan bey siz kör ve sağır olmayıp birbirlerinizi ağırlıyanlardansınız belliki..

Orda sevmediğiniz hoşlanmadığınız insanlar olabilir, itamlarınız hiç hoş değil o toplulukta bayburt ta doğruluğu ve dürüstlüğü tartışılmayacak ve ellerine su dökemeyeceğin büyüklerin var...

Bu atasözünü çok ta söylemek istiyorsunsa o kürsüde olanları tanıyorsun beliki gider yüzlerine karşı söylersin ve eksikliklerini anlatırsın.

Avatar
Has AAAnıma cevap 8 yıl önce

Hasan bey bey dediğin kim beğenmediğin kim Beylerinmi rahatsız olduda kapı kulluğu yaparak bu söylemi benimsedin. Varsa beğenmediğin yakıştıramadığın uzakta değiller git delikanlı gibi kendilerine söyle...

Avatar
Hasan 8 yıl önce

Körler sağırlar birbirini ağırlar atasözü aklıma geldi. Ödüllere yazık

Misafir Avatar
Hasan'a cevap 8 yıl önce @Hasan

hasan efendi horasanda halı dokunuyor eninemi boyunamı bilen yok bu insanlar bir araya gelmiş bir dernek kurmuşlar topluma faydalı kişilere sanatçılara akedemisyenlere karınca kararında ödül plaket vermişler Bu plaketleri verenleri alanları takdir etmen gerekirken tenkit etmişsin bir bayburtluya asla yakışmayacak yorum yapmışsın

Beğenmedim! (4)