Baksı Müzesi 5. Öğrenci Sanat Şenliği yoğun ilgi gördü

Bayburt’ta kurulan ve uluslararası başarılarıyla tüm dünyaya örnek olan Baksı Müzesi’nin düzenlediği 5. Öğrenci Sanat Şenliği yoğun ilgi gördü.

Baksı Müzesi 5. Öğrenci Sanat Şenliği yoğun ilgi gördü
Bayburt Postası - Bayburt’ta kurulan ve uluslararası başarılarıyla tüm dünyaya örnek olan Baksı Müzesi’nin düzenlediği 5. Öğrenci Sanat Şenliği yoğun ilgi gördü. Bu yıl ilk defa Bayburt dışına açılan şenliğe tam 630 öğrenci katıldı. Prof. Hüsamettin Koçan, “Projenin Türkiye geneline açılması için çalışmalara başladık” dedi.


Projesi, konumu, konsepti, ulusal - uluslararası başarıları ve etkinlikleriyle sıra dışı Baksı Müzesi tarafından düzenlenen 5. Öğrenci Sanat Şenliği yoğun ilgi gördü. Öğrenci Sanat Şenliği'ne Bayburt'tan 430, İspir'den 161 ve Pazaryolu'ndan ise 44 öğrenci katıldı. Öğrenciler arasından seçilenler Baksı Müzesindeki atölye çalışmalarına alındı. Atölye çalışmalarında başarılı olan öğrencilerden 20'si Baksı Kültür Sanat Vakfı’ndan burs kazandı. Renkli görüntülere sahne olan şenlikte, öğrencilerin çalışmalarından oluşan bir sergi açıldı. 

5. Yıl kursiyerlerinin atölye çalışmalarının sergilendiği şenlikte, öğrencilere katılım sertifikaları törenle verildi. Baksı Kültür ve Sanat Vakfı’ndan eğitim bursu kazanan öğrencilerin açıklandığı törende konuşan Prof. Hüsamettin Koçan, projenin Türkiye geneline açılması için çalışmaların başladığını açıkladı. 

Etkinliğin amacının bölgedeki yetenekli çocukların önünü açmak, onlara sahip çıkmak ve onlar için bir gelecek inşa etmek olduğunu söyleyen Prof. Koçan, şenliğin çok ilgi gördüğünü söyledi. Prof. Koçan, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Yetenek akademisiyle tüm ülkeye ulaşacağız”

“Bu yıl projemizin sınırlarını genişlettik. Erzurum’a, Pazaryolu ve İspir'e doğru genişleme çabamız, ufkumuzu daha da genişletti. Onun için bu projenin geleceği için bizim Türkiye ölçeğinde bir organizasyona adım atmamız söz konusu olacak. Projenin Türkiye geneline açılması için çalışmalar şimdiden başladı. Yetenek akademisi gibi bir çalışmayla Türkiye geneline yaymayı düşünüyoruz. Türkiye ölçeğine de yaydığımız bu proje için uluslararası destekler sağlayacağız."

BAKSI HAKKINDA

Baksı Müzesi Doğu Karadeniz’de, Bayburt’un 45 km dışında, Çoruh Vadisi’ne bakan bir tepenin üzerinde yükseliyor. Eski adıyla Baksı, bugünkü adıyla Bayraktar Köyü’nde yükselen bu sıra dışı müze, çağdaş sanat ve geleneksel el sanatlarına aynı çatı altında yan yana, iç içe yer vermektedir. Sergi salonları, depo müze, atölyeler, konferans salonu, kütüphane ve konukevi ile 40 dönümlük bir araziye yayılan Baksı Müzesi, Bayburt doğumlu sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ın bireysel düşü olarak 2000 yılında filizlendi. Bu proje Hüsamettin Koçan’ın doğduğu topraklara yaşam birikimini taşıma çabasının bir sonucudur. Bu fikri hayata geçirmek amacıyla 2005 yılında Baksı Kültür Sanat Vakfı kuruldu. Müze, başta sanatçılar olmak üzere çok sayıda gönüllünün katkısıyla yıllar içinde gerçek bir toplumsal projeye dönüştü.
Müzenin ana binası, 2010 yılında zorlu bir serüvenin sonunda, devletten hiçbir maddi yardım almadan, tamamlandı. Baksı Müzesi'nin tanıtımı 2010 yılı Haziran ayında İstanbul Modern'de, açılışı ise Temmuz ayında yapıldı. 2012 yılında müzenin yeni sergi salonu olan Depo Müze sanatseverlerle buluştu.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.