Aşıklar atıştı, hekâtlar anlatıldı

Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) Bayburt'ta kültür sohbetlerinin adresi oldu.

Aşıklar atıştı, hekâtlar anlatıldı
Bayburt Postası - Bayburt Tarih-Kültür ve Edebiyat Derneği (BAYDER) Bayburt'ta bir başka kültür sohbetleri akşamının daha adresi oldu. Her hafta gerçekleşen kültür sohbetlerinde hekât anlatımı, aşık atışması gibi etkinlikler yer alıyor.

Aşık İsmail Öksüz, Aşık Süphani, Aşık Visali, halk oyunları ve ağız barı gibi geleneklerin savunucularından İmdat Sancar'ın katıldığı son kültür sohbeti de bunlardan biriydi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Prof. Dr. Burhan Selçuk'un misafir olarak katıldığı kültür sohbetine BAYDER Başkanı Fatih Dündar, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Aşık Süphani, Aşık Visali ve İmdat Sancar'ın söylediği ve katılanların eşlik ettiği türkülerle başlayan programda, Aşık İsmail Öksüz tarafından hekâtlar anlatıldı. 

Programda Bayburt kültüründe önemli bir yeri olan hekât anlatımında 'işkil okuma' türü de yer aldı. 5 kişinin katılımıyla gerçekleşen işkil okuma (niyet okuma) tekniğini deneyen İsmail Öksüz oyun sonunda başarılı oldu.

Program, İmdat Sancar'ın ağız barından verdiği güzel örneklerle sona erdi. 

Gazetemizin yazı işleri müdürü Murat Okutmuş'un da takip ettiği işte o program... (İZLE) 

Anahtar Kelimeler:
BAYDER
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.