21. yıl için hazırlıklar şimdiden başladı

Bayburt Belediyesi 2015 yılında organize etmeyi planladığı 21. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri için şimdiden kolları sıvadı.

21. yıl için hazırlıklar şimdiden başladı
Bayburt Belediyesi 2015 yılında organize etmeyi planladığı 21. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri için şimdiden kolları sıvadı. Belediye Başkanı Mete Memiş, İstanbul Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Başkanı Faruk Kılıçaslan, Ankara Bayburt Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Bayram ile bu derneklerin yönetim kurulu üyeleriyle Kent Ormanı’nda bulunan belediyeye ait bağ evinde bir araya geldi. Burada Bayburt’la ilgili önemli konuları masaya yatıran Başkan Memiş, özellikle önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan 21. Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri hakkında açıklamalarda bulunarak dernek temsilcilerinin fikirlerini aldı.  

Dolu dolu bir program 

Dede Korkut’un Bayburt’a ve Türk dünyasına yakışır bir mahiyette olması için şimdiden planlamalara ve istişarelere başladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Memiş, “Önümüzdeki yıl için dolu dolu bir program yapmayı İstiyoruz” dedi.

Dede Korkut, Bayburt’un taşıyıcısı

Katılımcıların tek tek görüş ve önerilerini dinleyerek not alan Belediye Başkanı Memiş, “Bugün burada 2015 yılında yapmayı planladığımız Dede Korkut Şölenleri için toplandık. Bildiğimiz gibi 2014 yılında yaptığımız şölenler ülkemizin yaşadığı bazı olumsuz olaylardan dolayı sönük geçti. Şimdi arkadaşlar doğrusuyla yanlışıyla geçmişte olan oldu. Ben geçmişe şimdi bir sünger çekmek istiyorum. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum. İnşallah bizde emeği çok geçenlerden oluruz.  Dede Korkut, Bayburt için önemli bir kültürel unsur. Dede Korkut, Bayburt’un taşıyıcılarından biri. Bizim bu değeri sahiplenmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Gün sayısı az, içeriği dolu

Dede Korkut Şenliklerinin uluslararası boyutunun olduğunu hatırlatan Başkanı Memiş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Yapacağımız Dede Korkut Kültür ve Sanat Şölenleri’nin uluslararası bir hüviyeti vardır. Bu yüzden Dede Korkut’un Bayburt’a ve Türk dünyasına yakışır bir mahiyette olması ve içinin dolu dolu geçmesi lazım. Gün sayısını azaltalım ama içeriği dolu dolu olsun.   Bu içeriği doldurmak için sizin fikirlerinizi alacağız. Dede Korkut’un bir kültür tarafı olmalıdır. Dede Korkut’un bir ayağı kültür bir ayağı tarihtir. Bunlarla birlikte bu tür şölenlerde bunun müzik ayağı da muhakkak olmalıdır. Şimdi burada arkadaşlar sizin görüş ve önerileriniz alacağız. Sizlerde dernekler olarak katkı sağlamak istiyorsanız hem fikirlerinizle hem maddi olarak bunu bize iletin. Verebileceğiniz destekleri bizimle paylaşmanızı istiyoruz. Bu maddi anlamda da olabilir, öneri anlamında da olabilir. Bunları iyice değerlendirelim dolu dolu bir Dede Korkut Kültür ve Sanat Şöleni yapalım.”

Haber: bayburtbelediyesi.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.