20. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri

TÜRKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Akengin, 20. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri'ne layık görülen kişi, kurum ve kuruluşlar açıkladı.

20. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri
Bayburt Postası - Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfının (TÜRKSAV) 20. Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri'ne layık görülen kişi, kurum ve kuruluşlar açıklandı.

TÜRKSAV Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Akengin, vakıf binasında düzenlediği basın toplantısında, 2016'nın, Türk dünyasındaki bağımsızlıkların 25. yılı olduğunu, ağırlıkla bu yönde çalışma yürüteceklerini belirtti. Türkiye başta olmak üzere Makedonya, Kazakistan ve Azerbaycan'da 25. yılı çeşitli faaliyetlerle gündemde tutacaklarını anlatan Akengin, Vakıf Genel Sekreteri Yavuz Gürler ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Seyfettin Erol'un hazırlıklarını yürüttüğü "Türk Dünyası 25 Yıllığı"nı birkaç aya kadar tamamlayacaklarını bildirdi.

Türkiye-Rusya arasında, 25. yıla girerken bir gerginliğin yaşandığına işaret eden Akengin, şöyle konuştu:

"Bu gerginliğin çok sürmeyeceğine inanıyoruz. Türk cumhuriyetleri ve Türk illerindeki soydaşlarımız, Rusya ile Türkiye arasında yapıcı rol oynama potansiyeline sahiptir. Dolayısıyla, neticenin olumlu şekle gideceğine inanıyoruz. Türkiye'nin, Türk dünyasının kültür kodlarında, emperyal emeller hiçbir zaman olmamıştır, olmaz, bugün de yoktur. Ama bir şey de vardır, üzerimizdeki emperyal emellere karşı daima mücadele etme tecrübemiz de gücümüz de vardır."

Türk dünyasının, İslam dünyasından ayrılamayacağına dikkati çeken Akengin, "Biz birini söylerken öbürünü de söylemiş oluyoruz. Bizim bir görüşümüz vardır, 'Türk dünyasına hizmet, İslam dünyasına da hizmettir.' İslam dünyasında önemli sıkıntılar var. Bunları da kültür hazinelerimiz, tarihimiz devrede olursa aşarız" ifadelerini kullandı.

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'dan sonra TÜRKSAV'ın bu yıl Bayburt'tan onurlandırdığı isim Prof. Dr. Hüsamettin Koçan oldu. Ödül sahiplerini açıklayan TÜRKSAV tarafından 5 ülkeden, 3 kurum, 8 kişi ve 1 TV yapımı olmak üzere Uluslararası Türk Dünyasına Hizmet Ödülleri'ne layık görülen kişi, kurum ve kuruluşlar şöyle:

Azerbaycan Parlamentosu Üyesi Ganire Paşayeva ( Azerbaycan)
Hikayeci-yazar Marhabat Baygut ( Kazakistan)
Dr. Bahtıgül Kalambekova ( Kırgızistan)
Abdülhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi ( Makedonya)
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ( Türkiye)
Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ( Türkiye)
Diriliş Ertuğrul Dizisi ( Türkiye)
Erzurum Atatürk Üniversitesi Orta Doğu ve Orta Asya Kafkaslar Araştırma ve Uygulama Merkezi ( Türkiye)
Bayburt Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ( Türkiye)
Dr. Yusuf Gedikli ( Türkiye)
Ressam Prof. Dr. Alaybey Karoğlu (Türkiye)
Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen ( Türkiye)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
zeko 8 yıl önce

"1'i Bayburt 5 Ülkeye gidiyor" derken Bayburt 5 ülkeden biri mi?Güzel ifade edilmiş (!)