Yarım milyon TL’lik sayaç bedeli iadesi 28 bin aboneyi bekliyor

Elektrik dağıtım firmalarının tahsil ettiği sayaç bedelinin abonelere iadesine devam ediyor.

Yarım milyon TL’lik sayaç bedeli iadesi 28 bin aboneyi bekliyor
Bayburt Postası - Elektrik dağıtım firmalarının tahsil ettiği sayaç bedelinin abonelere iadesine devam ediyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada, "30 Mart 2013'ten sonra elektrik abonesi olup elektrik sayaç bedeli ödeyen 28 bin vatandaşımız ücretlerini geri almadı. Dağıtım şirketleri, bu bedeli kendilerine geri ödeyecek" dedi.

Dağıtım şirketlerinin bugüne kadar 169 bin 812 aboneye, toplamda 4 milyon 761 bin lira iade ettiğini söyleyen Yılmaz, yaklaşık 28 bin abonenin daha iade bedellerini almadıklarını tespit ettiklerini açıkladı. Yılmaz, "Bunların bir kısmına ulaşılamadığını, bir kısmının da sayaç bedelinin kendilerine geri iade edileceğinden habersiz olduklarını düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamaya göre, 30 Mart 2013 tarihinden itibaren, elektrik sayaçlarının kendi mülkiyetine geçmesine rağmen ücret almaya devam eden 9 ayrı dağıtım firması tarafından 169 bin 812 aboneye, toplamda 4 milyon 761 bin lira iade edilirken, 28 bin aboneye daha ise toplamda 466 bin 299 lira iade edilecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.