"Taş ustalarının diyarı"na doğaltaş işleme tesisi

Bayburt'ta, Avrupa Birliği projesi kapsamında kurulan Doğaltaş İşleme Tesisi, 1 Nisan 2017 Cumartesi günü hizmete girmeye hazırlanıyor.

"Taş ustalarının diyarı"na doğaltaş işleme tesisi
Bayburt Postası - Bayburt'ta, Avrupa Birliği projesi kapsamında kurulan Doğaltaş İşleme Tesisi, 1 Nisan 2017 Cumartesi günü hizmete girmeye hazırlanıyor.

Doğaltaş İşleme Tesisi Genel Müdürü Tamer Çevik, Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan ve deneme kesimlerine 2017 yılı ocak ayı itibarıyla başlanan tesisin daha bu aşamada yurt içi ve yurt dışından yoğun talep gördüğünü söyledi.

Başarılı geçen deneme ve test kesim sürecinin ardından sektöre hızlı bir şekilde giriş yapacaklarını belirten Çevik, İzmir'de bu yıl 23'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na (MARBLE) katıldıklarına, fuarın ardından gelen geri bildirimlerin de beklentilerinin çok üzerinde olduğuna işaret etti.

Çevik, son teknolojiyle donatılan fabrikanın toplam 30 personelle hizmet vereceğini ifade ederek, hem istihdam hem de çevredeki ocakların yatırımlarının hızlanması açısından bu fabrikanın iyi bir lokomotif olacağını dile getirdi.

Doğaltaş İşleme Tesisi'nin bölgede faaliyete başlamasının ardından çevresinde sektörle ilgili alanlarda yatırımların başladığına vurgu yapan Çevik, "Yeni ocaklar açılıyor, çevremizde yeni atölyeler, fabrikalar kuruluyor çünkü burası plaka üretim merkezi olarak planlanmıştı. Ebatlama amacıyla yeni fabrikalar kurulacak. Biz pazarlamaya da destek veriyoruz." dedi.

Çevik, tesisin daha deneme üretimleri aşamasında özellikle Ortadoğu ülkelerinin ilgisini çektiğini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde burada Suudi Arabistan'dan konuklarımızı ağırladık. Fabrikamızı ziyaret ettiler, sözleşme imzaladık, fiyat pazarlıklarımız oldu ve siparişlerini aldık. Şimdi onlara gelecek ay toplam 9 konteyner mal hazırlayacağız. İhracata başlamış durumdayız. Çevreden servis hizmeti almak isteyen başka firmalar geldiler, görüştük. Yine Erzurum'dan bir firma bir sezonda 5 bin ton blok kestirmek için bizimle sözleşme imzaladı. İranlı bir firma bir vardiyamızı tamamen kapatmak istiyor, bunları görüşüyoruz. Bunlar güzel gelişmeler." diye konuştu.

Bayburt ekonomisine umduklarından çok daha hızlı dinamizm getireceklerine inandıklarını belirten Çevik, şöyle devam etti:

"Biz öncelikle çevre ekonomiye destek amacıyla fabrikanın kurulmasını planlamıştık. Yıllar içinde ihracat yapmayı planlarız derken çok daha hızlı şekilde yol alacağımızı gördük, bu bizi mutlu etti. Hem ham maddelerin artıyor olması hem çevre illerin fabrikamıza ilgi gösteriyor olması bizi cesaretlendiriyor. O yüzden ileriye daha güvenli bakıyoruz ve daha hızlı adımlar planlıyoruz. Dolayısıyla da ihracata Suudi Arabistan'la başlıyoruz. Akabinde İran'dan gelecek malları fason olarak keseceğiz ve bunlar Amerika'ya satılacak. Dolayısıyla bu da bizin için bir ihraç kalemi sayılıyor. Yine ayrıca biz kendimizde ihracat faaliyetleri de yapacağız."

"İhracata yönelik çalışmalarımız var"

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ise Bayburt'ta kurulan Doğaltaş İşleme Tesisi ile Bayburt, ülke ve dünya ekonomisine büyük katkı sağlayacaklarına inandıklarını söyledi.

Tesisin kuruluşunun kurumların kolektif çalışması sonucunda meydana geldiğini anlatan Yumak, Bayburt gibi bölgelerde kolektif çalışmaların teşvik edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Yumak, Bayburt'un doğal taşının dünyaca bilindiğini ifade ederek, "Bu taş yalıtım özelliği olan ve yaklaşık 13 çeşidi var. Bu taşlardan fabrikamızda yeteri kadar temin edemeyeceğimizi düşünerek bölgede başta Erzurum, Erzincan, Sivas, Amasya olmak üzere bu illerdeki taşları da getirip bu fabrikada kestirmek suretiyle ülke ekonomisine direkt katma değer oluşturabilecek ihracata yönelik çalışmalarımız var." dedi.

Yumak, Bayburt başta olmak üzere bölge ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak altyapıyla donatılan ve 1 Nisan 2017 Cumartesi günü hizmete girecek Doğaltaş İşleme Tesisi'nin açılışını Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün yapacağını kaydederek, açılışa çok sayıda üst düzey davetlinin katılacağını sözlerine ekledi.AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
TAYYİP USTA-TRABZON 7 yıl önce

UZUN VADEDE"DEMİRYOLU ŞART,ZİRA MALİYETE YANSIRDA ONDAN.!!!,TŞK

Avatar
Kismet usta 7 yıl önce

Cok merak ediyorum. Fabrikaya alinan personel neye gore seçildi. Bu arada sirf calisiyor gozukmek icin Araplara bedavaya calimiyalimda