Göletlerden ekonomiye 12,8 milyon liralık katkı

Bayburt'ta, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce (DSİ) yaptırılan iki göletin ekonomiye yıllık 12 milyon 800 bin lira katkı sağlayacağı bildirildi.

Göletlerden ekonomiye 12,8 milyon liralık katkı
Bayburt Postası - DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğünün sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Bayburt'un Akşar ve Çayırözü köylerinde önceki yıllarda inşasına başlanan iki göletin yapımının tamamlandığı belirtildi.

Akşar ve Çayırözü köylerindeki göletlerin, tarım ve hayvancılığın yoğun yapıldığı Bayburt'ta ekonomiye de ciddi katkıları olacağına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Mehmet Aslan Göleti 19 bin 310 dekar zirai tarım arazisini suyla buluşturacak. Yine Mehmet Aslan Göleti ekonomiye yıllık 11 milyon 500 bin lira katkı sağlayacak. Çayırözü Göleti ise bin 880 dekar zirai tarım arazisini su ile buluştururken ekonomiye de yıllık 1 milyon 300 bin lira katkı sağlayacak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ALOŞ 5 yıl önce

Soğana muhtaç olduk ama Bayburt ta tarım şahlanacak. Demek ki Bayburt bir Türkiyeyi bakacak. Tuhaf olan ise göç neden var. Bilen yok.