Doğalgaza zam vatandaşın tepkisini çekti

Türkiye'de kışın en sert geçtiği illerden biri olan Bayburt'ta doğalgaz fiyatlarına yapılan aşırı zam vatandaşın tepkisini çekti.

Doğalgaza zam vatandaşın tepkisini çekti
Bayburt Postası - Türkiye'de kışın en sert geçtiği illerden biri olan Bayburt'ta doğalgaz fiyatlarına yapılan aşırı zam vatandaşın tepkisini çekti. 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) aldığı kara göre, 8 yıllık sabit tarife süresinin dolmasının ardından yüzde 16 oranında zam yapıldığı açıklandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) kurul kararının ardından sistem kullanım bedelinde yapılan düzenlemenin fiyatlara yansıması ve kamuoyunda “tarife zammı” olarak bilinen uygulama sonucunda 8 yıllık sabit tarife süresi sona eren Aksa Gümüşhane Bayburt Doğal Gaz Dağıtım A.Ş tüketicilere ulaştırdığı gaza zam yaptı.

Bayburt ve Gümüşhane'de nihai tüketiciye sunduğu gaza yüzde 16 gibi rekor sayılabilecek bir oranda zam yapan firmanın Ocak ayı faturalarına yansıttığı zamma çok sayıda vatandaş itiraz ederken, firmanın önümüzdeki günlerde zammın gerekçelerini kamuoyuna açıklayacağı öğrenildi.

Vatandaşlar Bayburt'ta Aralık 2015 tarihinde doğalgazın metreküpüne vergiler dahil küsuratlar atıldığında 1,04 TL öderken, zamla birlikte Ocak 2016’daki faturalarına göre bir metreküp doğalgaza 1,20 TL ödeyecek.

Anahtar Kelimeler:
BayburtDoğalgaza Zam
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kırzılii 8 yıl önce

:)))))) al gülüm,ver gülüm giydir babam giydir,sen sandıkta MHP'ye giydirirsin ama,Akp'de sana giydirir,beter olun

Avatar
BAYBURT 8 yıl önce

DOLMUŞA ZAM, DOĞALGAZ ZAM, ELEKTRİK'E ZAM, ETE ZAM, YİYECEĞE ZAM. VERİLEN ZAMLAR YİNE VATANDAŞA ZAM OLARAK GERİ DÖNDÜ. YAZIKLAR OLSUN. ZAMMIN GEREKÇESİ MALİYETİN ARTMASININ DIŞINDA, BÜTÇEYE KATKI OLSUN DİYE YAPILIYORSA BU MİLLET BUNU HAK EDİYOR. SEÇİM VAATLERİNDE BU ZAMLARDAN HİÇ BAHSETMEDİLER. SADECE ASGARİ ÜCRET, EMEKLİ V.B. AMA ELEKTRİK'YE DOĞALGAZA ZAM YAPACACAĞIZ DİYE BEN BİLBORDLARDA BİR İLAN GÖRMEDİM. İŞTE İNSANLAR BÖYLE KANDIRILIYOR. KANDIRILMAYA DA DEVAM EDECEK. DURMAK YOK, KAZIĞA DEVAM. BU MİLLETE AZ BİLE.

Avatar
BYB69 8 yıl önce

Bence az olmuş % 70 oyun karşılığı bu olmamalı bence daha fazla zam gelmelidir bu milletin ekmeğini elinden alacaksın ki koyun olsunlar.

Avatar
seko69 8 yıl önce

neye itiraz ediyoruz ki? asgari ücret 1300 olmadı mı? emekliye 100 lira zam yapılmadı mı? memura ve işçiye zam verilmedi mi? neden bu sitem? yeni türkiye ile eski türkiye arasında fark var mı? eskisi de vatandaşın kanını emiyordu, yenisi de.. hani gelişen, kalkınan ekonomi? Bakan zam yok diyor, ama alttan %16 zam basıyorlar.. gerçi bunlar sorun değil, Başbakanın ve C. Başkanın dediği gibi; "Ülkenin en büyük sorunu ANAYASA ve BAŞKANLIK".. biz hala zamları konuşuyoruz.. biz çok cahiliz.. kafamız hiç basmıyor ülkenin gündemi ne biz neyin derdindeyiz.. hergün askerimiz polisimiz ölüyor, pkklılar kamuda cirit atıyor, vatan hainliklerinin ardı arkası kesilmiyor, yasal hiçbir şey yapılmıyor, biz hala zam diyoruz. bırakın zammı yakında seçim var,. referandumda %90 ile yine ilk üçe gireriz, bizim gazımızı alırlar.. ve biz yine 500 lira gaz parası öderiz. ülkenin gündemi farklı olur.. devlet vatandaşını düşünüyor.. anayasa değişirse, başkanlık gelirse zamlarda biter... DERLERRR....

Avatar
ALOŞ 8 yıl önce

Serbest piyasa. patrona para lazım ne yapacak zam zam zam diyecek.

Avatar
Ahmet Çağıldak 8 yıl önce

Onların % 78'inin tepkiye, itiraza hakkı yok. Ben ve benim gibiler itiraz edebilir.

Avatar
Safak Güngör 8 yıl önce

Önce zam yaparlar, sonra indirime gidilir vatandaş bunu buyuk bir lutuf sayar. Kul köle olur. Tıpkı Genel Sağlık sigortasında olduğu gibi önce borçlandır sonra affet buyuk lutuf saysın vatandaş.

Avatar
Hilmi sentürk 8 yıl önce

Tabii ki size yakışanı uygulandılar sizin üzerine toz kondurmadığını insanlar rekor oyla siz seçtiniz. Az bile olmuş