Aydıncık Barajı'nda yüzde 36 fiziki gerçekleşme

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Bayburt’ta inşasını sürdürdüğü Aydıncık Barajı’nda yüzde 36 fiziki gerçekleşmeye ulaştı. Barajın tamamlanarak sulama projesinin de hizmete alınması ile bölgede 5.230 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

Aydıncık Barajı'nda yüzde 36 fiziki gerçekleşme
Bayburt Postası - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Bayburt’ta inşasını  sürdürdüğü Aydıncık Barajı’nda yüzde 36 fiziki gerçekleşmeye ulaştı. Barajın tamamlanarak sulama projesinin de hizmete alınması ile bölgede 5.230 dekar zirai arazi suyla buluşacak.

Barajın Yatırım Bedeli 26 Milyon Lira

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bayburt’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede yapımı süren Aydıncık Barajı’nda da çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. Doğu Karadeniz Gelişim Projesi (DOKAP) kapsamında bulunan Bayburt’taki Aydıncık Barajı yaklaşık 26 milyon lira yatırım bedeli ile inşa ediliyor. Sulama projesinin de hizmete alınması ile bölgede 5.230 dekar zirai araziyi suyla buluşturacak olan baraj, yapılan çalışmalarla yüzde 36’lık fiziki gerçekleşmeye ulaştı.

Barajın Gövde Dolgusuna Başlandı

Baraj inşaatı çerçevesinde rezervuar ve ulaşım yollarında kazı imalatları, kondüvi ve su alma yapılarında ise beton imalatları devam ediyor. Toplam 400.000 m³ kazı yapılan baraj inşaatında gövde dolgusuna başlandı ve yaklaşık 25.000 m³’lük dolgu tamamlandı.

Proje ile Ülke Ekonomisine Yıllık 3,4 Milyon Lira Katkı Sağlanacak

Projenin tamamlanması sulanan alanlardan ülke ekonomisine yıllık 3.4 milyon TL katkı sağlanacağının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, “DSİ olarak son 15 yılda Bayburt ilimizde 6 baraj inşa ettik. 87.060 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 45,5 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Ayrıca Bayburt’ta 39 derenin ıslahını tamamladık. Aydıncık Barajı’nı da bu yıl içerisinde tamamlayarak hizmete almayı hedefliyoruz. Bayburt’ta çiftçilerimizin daha iyi verim alabilmesi için bundan sonra da sulama projelerini hayata geçirmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.