Arpalı Belediyesi'ndan 'Akıllı Oturma Bankı' hizmeti

Arpalı Belediyesi akıllı oturma bankı uygulamasını hayata geçirdi.

Arpalı Belediyesi'ndan 'Akıllı Oturma Bankı' hizmeti
Bayburt Postası - Arpalı Belediyesi akıllı oturma bankı uygulamasını hizmete soktu. Cep telefonu cihazlarının şarj ömrünün kısa olması dolayısıyla cep telefonların şarjının kısa sürede bitmesi problemini ortadan kaldıran bu akıllı oturma bankları, aynı zamanda aydınlatma hizmeti de veriyor.

Yenilenebilir enerji kaynağı güneş enerjisi ile çalışan sistemi kuran firma yetkilisi Ali Özdemir, sistemin çevre dostu olduğunu, ürünlerin kendi enerjisini kendi ürettiğini ve bu sayede temiz bir enerji ile vatandaşa hizmet sunduklarını dile getirdi. Özdemir, gündüzleri güneşten aldığı enerjiyi sistem içinde bulunan akülere depolayarak enerji ihtiyacını karşılayan sistemin, havanın kararması ile sensörlerin devreye girerek aydınlatma hizmeti de verdiğini aktardı.

Arpalı Belediyesi ile yeni bir projeyi daha hayata geçireceklerini anlatan Özdemir, "Belediye Başkanımız ile yapmış olduğumuz fikir alışverişinde yeni yapılacak meydan çalışmasında güneş enerjisi ile çalışan akıllı aydınlatma sistemleri kuracaklarını ifade ettiler" dedi.

Terzi: "Arpalımıza hayırlı olsun"

Arpalı Belediye Başkanı Şadi Terzi ise, görmüş olduğu işlevin yanı sıra sokak ve caddelere güzel bir görünüm kazandıran cihazların belediyeleri elektrik parası ödemekten de kurtardığını belirtti.

Hizmete sunulan akıllı oturma bankının sekiz kişilik olduğunu, 5 adet cep telefonu şarj etmek için usb telefon şarj soketleri olduğunu söyleyen Terzi, "Bölgede yeni yeni yayılmaya başlayan bu sistemden beldemiz halkı da yaralansın düşüncesiyle bu hizmeti Arpalı Beldemize kazandırdık. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi. 

Belediyelerin yeni gözdesi

Birçok belediyenin kullanmaya başladığı akıllı oturma bankları verdiği hizmetlerin tamamını yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisi ile sağlıyor. Elektronik ve mekanik olarak tamamen yerli olan akıllı oturma bankları milli ekonomiye de büyük katma değer kazandıracak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ARPALI HALKI 6 yıl önce

O tamam şimdi başımız göğe erer. Buradan arpalı belediyesine sesleniyorum 70 tane işkurlu elaman aldınız bir zahmet meydanda bulunan kapalı ısıtmalı dolmuş durağını sildir temizlet 2 dakikalık işi yaptırmak için bir torpilsiz bulun lütfen..

Avatar
ALOŞ 6 yıl önce

Sistem iyi ama ya yanında kalan çöpler. Demek ki belediye çöp toplamada aciz. Temizlik yapıldıysa söz yok.