Mısır’daki El-Ezher Üniversitesi’nin Hadis Bölümü Başkanı Prof. İzzet Atiya, “Kadınlar, aynı işyerindeki erkekleri emzirirse, akrabaya dönüşür, tacize uğramaktan kurtulur” fetvası vermişti 2010 yılında. Bu şaşırtıcı fetva, İslam dünyasında bir hayli tartışılmıştı.

Tartışmalara yol açan bu öneri, El-Ezher Üniversitesi Başkanlığı’nca uygun bulunmadı, Atiya’nın fetvasının İslam’ı küçük düşürücü nitelikte olduğu belirtildi ve şu görüşlere yer verildi: “Emzirmek doğum sonrası belli bir süreyi kapsar, sadece çocuğun annesi değil çocuğun bakıcısı için de bu kısa süre geçerlidir.”

Atiya ise bu açıklamaya şöyle karşı çıktı: “Bu hüküm yetişkinler için de geçerlidir. Eğer bir kadın iş arkadaşını en az 5 kez emzirirse aralarında artık ailevi bir bağ kurulmuş olur. Böylece iş yerinde yalnız kalmalarında bir mahzur olmaz ve kadın, emzirdiği kişinin yanında başörtüsünü de çıkarabilir.”

Kültürel cihat

Şimdi de size hiç duymadığınız bir “kültürel cihat”ı aktaracağım.

Soru: Karıma seksi giysiler giydirerek izlemek ve özlemimi gidermek istiyorum. Sakıncası var mıdır?

Yanıt: Gazete sayfalarında ve ekranlarda gördüğümüz güzel ve seksi giyimli kadınlar dikkatlerimizi çekmekte ve rûhumuzu etkilemektedir. Bu durum eşlerimize bakışımızı da olumsuzlaştırmaktadır. Peygamberimiz, “Gördüğü herhangi bir kadından etkilenen erkek, eşine gelerek ilişkide bulunsun” buyurarak oluşabilecek cinsel problemlere karşı sonuç alıcı bir yöntemi öğütlemiştir. Buradan hareketle Müslüman bir erkeğin eşine seksi elbiseler giydirerek yabancı kadınların oluşturduğu olumsuz etkileri gidererek kafası ve kalbini arındırmak istemesi doğaldır ve olması gerekendir. Eşinize seksi giysiler giyindirmeniz veya eşinizin bu arzunuzu sezerek size karşı erotik giyinmesi, kültürel bir cihattır ve sevap kazandıracak bir işlemdir.

Bu “kültürel cihat” fetvasının internet erişim adresini de verelim: https://www.mumsema.org/gusul-ve-abdest/265261-cinsel-konular-hakkinda-fikhi-sorular-ve-cevaplar.html

Bir erkekle istemeyerek tokalaşmış, günah mıdır?

Soru: Bir erkekle istemeyerek tokalaştım. Günahkâr olduğumu hissediyorum. Ne yapmalıyım?

Yanıt: Yeryüzünde günahkâr olmayan insan yoktur. Allah sevgisi ve saygısına sahip olmak güzelliğimizdir. Cinsel arzuyla tokalaşmadığınız için günah işlemiş olmadınız. Namaz kılmaya ve örtünmeye özen gösterin.

Bu fetvayı da kültürel cihat fetvasını veren “mumsema” vermiş.

Fetvacı Hayrettin Karaman ise ayrıntılamış:

“Peygamberimizin, kadınlarla -bey'at yaparken- el ele tutmadığı şeklinde bir bilgimiz var. Fıkıhçılar ‘kadınla erkeğin musafahası’ konusunu ‘kıyas’ ile hükme bağlamışlar ve şöyle demişlerdir: ‘Kadınların el ve yüzleri avret değildir, bunlara şehvetsiz bakılabilir. Ama dokunmak şehvet celbi bakımından daha etkilidir, bu bakımdan avret yerine bakmaya ve dokunmaya benzer; bu sebeple dokunma caiz olmaz.’ (Kâsânî, s.489). Bu gerekçeye göre, âdeten şehvetin söz konusu olmadığı durumlarda ele dokunmak caiz olmalıdır.”

İyi de her iki tarafın da “şehvetle dokunup dokunmadığı” nasıl saptanacak, kim saptayacak? Karşı cinse insan olarak değil de hep cinsel obje olarak bakarsanız, kadın-erkek arasına uçurumlar koyarsanız, aklınız fikriniz şehvette olur elbette…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.