Astarı aslından pahalı

Şehit Osman TOKİ Konutları sakinlerine ödeyemedikleri kömür bedeli ile ilgili ihbarname çekildi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yapımı gerçekleştirilen konutlara taşınan aileler için ödenmeyen aidatlar sıkıntı oldu.

Astarı aslından pahalı
Bayburt Postası - Şehit Osman TOKİ Konutları sakinlerine ödeyemedikleri kömür bedeli ile ilgili ihbarname çekildi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle yapımı gerçekleştirilen konutlara taşınan aileler için ödenmeyen aidatlar sıkıntı oldu.

Geçtiğimiz Eylül ayında hak sahiplerine teslim edilen 340 dairenin yer aldığı konutlar, proje açısından olmadık gariplikleriyle dikkat çekiyor. Mutfak ve banyo için doğalgaz, merkezi ısıtma sisteminde ise kömür kullanılmak üzere tasarlanan ve 10 yıl süreyle hiçbir proje değişikliğine gidilemeyecek olan konutlarda daire başına aylık kömür bedeli ile birlikte ortak giderler olmak üzere aidat konuldu. TOKİ tarafından konutların ısıtma sistemi ihalesinin verildiği şirket aidatları toplayamadığı için ev sahiplerine bir ihbarname çekti. İhbarnamede aidatların zamanında ödenmediği gerekçesiyle icra yoluyla bedelin tahsil edileceği belirtildi.

Hem doğalgaz hem de kömür parası ödediğine dikkat çeken vatandaşlar ise bu durumun kendileri için büyük bir külfet olduğunu söyledi. 65 metrekarelik evler için aylık 165 TL kömür bedeli konulmasının haksızlık olduğunu belirten ev sahipleri, ortak giderle birlikte ödeyemedikleri borçları için icra yolunun tercih edilmesine de tepki gösterdi. Doğalgaz, merkezi ısıtma sistemi bedeli ve ortak giderler ile birlikte 200 liralık aidatın TOKİ tarafından taksitlendirilen evlerin aylık ödeme bedelinden daha fazla olduğunu belirten bazı ev sahipleri, “Evin aylık taksitleri henüz başlamadı. Şu anda sadece kömür parası içinde 200 lira aidatı öderken zorlanıyoruz. Ev taksitleri 130 lira. Yedi ay sonra başlayacak. Seneye bizim için mali külfet iki katına çıkacak” derken, bazı ev sahipleri de, “Projenin derhal değiştirilmesini istiyoruz. Evlerin tamamında doğalgaz kullanılacak hale gelmesini yetkililerden talep ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.