Zam şampiyonu KUDAKA Bölgesi hız kesti

Türkiye’nin en pahalı 12’nci bölgesi, 2014 Aralık ayında yıllık bazda en düşük fiyat artışının gerçekleştiği ikinci bölge oldu...

Zam şampiyonu KUDAKA Bölgesi hız kesti
Bayburt Postası - Türkiye’nin en pahalı 12’nci bölgesi, 2014 Aralık ayında yıllık bazda en düşük fiyat artışının gerçekleştiği ikinci bölge oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bölgeler itibariyle aylık ve yıllık bazda fiyat artışlarını açıkladı.

Türkiye'de aralık ayında yıllık bazda fiyatların en fazla arttığı bölge, yüzde 9,11 ile Şanlıurfa ve Diyarbakır Bölgesi olurken, en düşük fiyat artışı ise Konya, Karaman Bölgesi’nde gerçekleşti. Erzurum, Erzincan ve Bayburt'un yer aldığı KUDAKA Bölgesi ise en düşük fiyat artışının gerçekleştiği 2’nci bölge oldu.

Aylık değişime göre ise en fazla fiyat artışının yaşandığı 23’üncü bölge olarak kaydedilen KUDAKA Bölgesi, Mart 2014 Tüketici Fiyat Endeksi verilerine göre son 1 yılın zam şampiyonu olarak açıklanmıştı.

TÜİK’e göre aylık ve yıllık fiyat artışı 26 bölge itibariyle şöyle:


*

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.