Yerel yönetimler, bu gelire daha kolay ulaşacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Ekonomik Dönüşüm Programı’na göre yerel yönetimlerin öz gelirleri artırılacak.

Yerel yönetimler, bu gelire daha kolay ulaşacak
Bayburt Postası - Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan Ekonomik Dönüşüm Programı’na göre yerel yönetimlerin öz gelirleri artırılacak. Ülke genelinde en az gelir elde edebilen il belediyelerinden biri olan Bayburt Belediyesi’ni de çok yakından ilgilendiren uygulamanın detayları ortaya çıktı.

Maliye ve İçişleri bakanlıkları tarından ortak yürütülecek çalışmaya göre, yerel yönetimlerin gelirinin artırılmasında en önemli unsuremlak vergisinin tahsilatındaki sorunların çözümü ve gayrimenkul değer artışlarından yaratılan rantın yerel yönetimlere aktarılması sağlanacak. Emlak vergisi tahsilatına ilişkin sorunların tespit edileceği ve bunlara çözüm bulunacağı çalışmaya göre pek çoğu yapılandırmaya giren emlak vergisi için yasal düzenleme yapılacak. Böylece belediyelerin bu gelire ulaşımı kolaylaşacak. Uygulamanın 2016’da hayata geçmesi bekleniyor. 

Bununla birlikte imar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucu oluşacak gayrimenkul değer artışlarından belediyelerin de pay alması sağlanacak. Bu düzenlemenin ise 2015 sonuna kadar uygulamaya konulması amaçlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.