Yeni ustalar bu sanayide yetişecek

2009 yılı baharında  temeli atılan yeni Sanayi Sitesinin inşaatı hızla devam ediyor. Bayburt Belediyesi tarafından mevcut sanayi sitesinde bulunan dükkanların mühürlenmesi üzerine üç yıl önce kooperatif kurarak Kayışkıran mevkiinde başlatılan yeni site kurma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Dernek Başkanı Zafer Sankur ve Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Öksüz, inşaatın gidişatı hakkında bilgiler verdi. Bayburt-Trabzon yolu üzerinde bulunan Kayışkıran mevkiinde başlanan Yeni Sanayi İnşaatı’nın planlandığı gibi devam ettiğini belirten Zafer Sankur, çalışmaların kesinleşen 86 üyeye dükkan yapımı ile devam ettiğini söyledi.

Yeni ustalar bu sanayide yetişecek

Yeni ustalar bu sanayide yetişecek...2009 yılı baharında  temeli atılan yeni Sanayi Sitesinin inşaatı hızla devam ediyor. Bayburt Belediyesi tarafından mevcut sanayi sitesinde bulunan dükkanların mühürlenmesi üzerine üç yıl önce kooperatif kurarak Kayışkıran mevkiinde başlatılan yeni site kurma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Dernek Başkanı Zafer Sankur ve Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Öksüz, inşaatın gidişatı hakkında bilgiler verdi. Bayburt-Trabzon yolu üzerinde bulunan Kayışkıran mevkiinde başlanan Yeni Sanayi İnşaatı’nın planlandığı gibi devam ettiğini belirten Zafer Sankur, çalışmaların kesinleşen 86 üyeye dükkan yapımı ile devam ettiğini söyledi.


Kaba inşaatı biten birinci blokta 16 işyerinin mevcut olduğunu açıklayan Sankur, aynı mevki ve çatı altında talepler doğrultusunda işyeri sayısının 250’ye çıkabileceğini açıkladı. İnşaata özkaynakları ile devam eden dernek, Valilik ve siyasilerden destek olduğu takdirde sitenin beklenenden ve planlanandan daha erken zamanda faaliyete geçeceğini düşünüyor.

Eski sanayi sitesi ile ilgili yaşadıkları problemlere değinen Hüseyin Öksüz ise şunları söyledi:

Yeni Sanayi Sitesi inşaatı devam ediyor...“Mevcut sitede ağız tadıyla çalışamıyorduk. Dükkanların üst katları ev olduğu için çalışamıyorduk. Akşam saatine yaklaşırken makinelerimizi susturmak zorunda kalıyorduk. Buda bir anlamda iş kaybına neden oluyordu. Kısacası standartlara uygun bir sanayi sitesinde çalışmak istiyorduk. İlimizde göç olduğunu ve bu gerçeğin var olduğunu kabul ediyoruz. Sanayiciler olarak, bu göçe dur demek istiyoruz. Dayanacağız bu konuda. Ve bunu da bu topraklara yatırım yaparak başaracağımıza inanıyoruz.” Yıkık, dökük, zayıf ve işlevselliğini yitirmeye yüz tutan mevcut sanayi sitesini düşününce, yeni Sanayi Sitesinin çok önemli bir eksiği kapatacağına ve Bayburt sanayisinin kalbi olacağına inanıyoruz. Ve yeni Sanayi sitesinin bir çok geleceğin ustalarını yetiştireceğini de…

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.