Yavuz: "Yatırımlarımıza daha da hızlanarak devam edeceğiz"

SOCAR Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, seçim sonuçlarını değerlendirdi...

Yavuz: "Yatırımlarımıza daha da hızlanarak devam edeceğiz"
Bayburt Postası - SOCAR Türkiye CEO’su Kenan Yavuz, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Milli iradenin tecelli ettiğini belirten Yavuz, güçlü demokratik geleneklere sahip olan Türkiye’nin bugünkü tablo içinden mutlaka bir çözüm çıkaracağını söyledi.

Kenan Yavuz şöyle konuştu:

“Sakin olmamız, paniğe kapılmamamız lazım. Panik gerektirecek bir durum yok. Dünkü ve bugünkü ekonomik dengeler aynı. Bizim beklentimiz, Türkiye’nin siyasi istikrarını sürdürmesi için koalisyon dahil bir yönetim alternatifi üretmesidir. Ancak bu sürecin hızla sonlandırılması gerekiyor.”

İlk günkü açıklamaların birkaç gün içinde yumuşayacağını vurgulayan Yavuz,  tabloyu şöyle değerlendirdi:

“Türkiye 12 yıldır tek parti iktidarı tarafından yönetilmeye alışmış ve bu sayede de büyük kazanımlar elde etmişti. Seçim öncesi de tek parti iktidarıyla ilgili beklentiler de oldukça yüksekti. Ancak bugün ortaya çıkan tablo ile birlikte, partilerin birbirleriyle ilgili angajmanları ekonomi piyasalarındaki tereddütleri artırmaya yönelik olmamalıdır. Siyasi istikrarımıza ve geleceğimize odaklanmış çözümlerin üretilebileceğine inanıyorum. Sonuçta milletimiz, TBMM’deki partilere birlikte hareket etme ve çözüm bulma görevi verdi. Ekonomideki istikrarı kaybetmememiz lazım. Buna çok dikkat etmeliyiz. Sonuçta, parlamento içinde birçok çözüm üretilebilecek bir yapı var ve AK Parti, güçlü bir desteğe sahip. Diğer partiler daha güçlenmiş olarak TBMM’de. Burada kazanımlarımızı sekteye uğratacak, seçim öncesi paradigmaları devam ettirmek yerine, daha sağduyulu bir yaklaşım ihtiyacı ortaya çıkıyor. 

SOCAR olarak, Türkiye’nin geleceğine olan güvenimizde hiçbir şekilde en ufak bir kuşkumuz söz konusu değildir. Yatırımlarımıza daha da hızlanarak devam edeceğiz. Biz, ilk günlerdeki karamsar tablonun kısa sürede dağılacağına ve Türkiye’nin bir erken seçim ihtiyacı olmadan çözüm üreteceğine inanıyoruz.”

Kenan Yavuz, Petkim’in hisse satışı iptaline de değindi. “Borsadaki hızlı düşüş beklemediğimiz bir fotoğraftı. Daha önce yatırımcılarımıza destek olmak amacı ile aldığımız hisselerin bir kısmını satmayı planlamış idik, yeniden planlarız bizim için çok önemli değil” diyen Yavuz, gelecek dönemle ilgili mesaj da verdi. 2018-2019’da Türkiye’de yürüttükleri tüm projelerin realize olacağını belirten Yavuz, “Bu kapsamda operasyona geçen güçlü şirketlerimizi borsa yolu ile halka açacağız” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.