TYÇP’de yeni dönem kontenjanı açıklandı

Bayburt İŞKUR İl Müdürlüğü TYÇP kapsamında yeni dönemde bin kişiyi istihdam edecek.

TYÇP’de yeni dönem kontenjanı açıklandı
Bayburt Postası - Bayburt İŞKUR İl Müdürlüğü Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında yeni dönemde bin kişiyi istihdam edecek. Bayburt il genelinde 20 kamu kurumunda istihdam edilmek üzere bin kişilik işçi alımı yapılacağını açıklayan Bayburt İŞKUR İl Müdürü Ömer Akdeniz, başvuruların 25 Ağustos 2014 tarihinde başlayacağını duyurdu.

Akdeniz, "Çalışacak olanlar proje kapsamındaki işleri yapacaklardır. Çalışma süresince SGK primleri yatırılacak ve asgari ücret ödenecektir. İşe girmek isteyenlerin başvuruları 3 Eylül'e kadar devam edecek” dedi.

Başvurularda dezavantajlı gruba girenlere kontenjan dâhilinde öncelik verileceğine dikkat çeken Akdeniz, kadınlar, 35 yaş üstü bireyler, engelliler ve terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yararlananlara öncelik verileceğini belirtirken, TYÇP’den yararlanma kriterlerini ise, “İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamak, öğrenci olmamak, 35 yaş ve üstü olmak, daha önce bu programdan yararlanmış ise en az 3 ay ara vermiş olmak” şeklinde sıraladı.

Akdeniz, açıklamasında şu bilgileri verdi:

“Katılımcılar, başvuran kişiler içerisinden kadınlar, 35 yaşının üstündeki bireyler ve istihdamında zorluk çekilen gruplar öncelikli olarak belirlenecektir. Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyen vatandaşlarımızın 3 Eylül 2014 Çarşamba gününe kadar İŞKUR İl Müdürlüğü’ne şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Katılımcıların seçiminde, ilgili kurumun bulunduğu yerde ikamet edenlere öncelik verilecektir. Ayrıca, son bir yıl içerisinde TYÇP’den toplam 9 aydan az faydalanmış olanlar tekrar başvuru yapıp asil listede yer aldıkları takdirde toplam 9 aya tamamlanacak şekilde bu programlardan faydalanabileceklerdir"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yazıcı 10 yıl önce

Aç Bırak Yalvarsın, Cahil Bırak Bağlansın Politikasına devam