Türk-İş'e göre açlık ve yoksulluk sınırı

Türk-İş'in araştırmasına göre, ağustos ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 362 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 435 lira oldu.

Türk-İş'e göre açlık ve yoksulluk sınırı
Bayburt Postası - Türk-İş'in araştırmasına göre, ağustos ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 362 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 435 lira oldu.

Türk-İş tarafından, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yapılan "açlık ve yoksulluk sınırı araştırması"nın ağustos ayı sonuçları açıklandı. 

Araştırmaya göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" bin 361 lira 60 kuruş, gıda harcaması ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen "yoksulluk sınırı" ise 4 bin 435 lira 19 kuruş oldu. 

Ağustos ayında bekar bir çalışanın yaşama maliyeti ise bin 690 lira 35 kuruş olarak hesaplandı. 

Bu ay, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 0,60 geriledi. 

Gıda enflasyonunda son 12 ay itibarıyla artış yüzde 1,27 olurken yıllık ortalama artış yüzde 7,80 olarak hesaplandı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.