Trabzonlu yatırımcılara Bayburt daveti

Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt’a daha fazla yatırımcı çekmek üzere Cazibe Merkezleri Programına dâhil edilmeyen çevre illerde yatırımcılarla buluşuyor.

Trabzonlu yatırımcılara Bayburt daveti
Bayburt Postası - Vali İsmail Ustaoğlu, Bayburt’a daha fazla yatırımcı çekmek üzere Cazibe Merkezleri Programına dâhil edilmeyen çevre illerde yatırımcılarla buluşuyor. Bu kapsamda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) işbirliğiyle düzenlenen bilgilendirme toplantısında Trabzonlu yatırımcılarla bir araya gelen Vali İsmail Ustaoğlu, işadamlarına Bayburt’a yatırım yapma çağrısında bulundu. Vali İsmail Ustaoğlu, “Trabzon’un yatırımcılarını Bayburt’a davet ediyorum. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla yatırımcılarımıza her türlü desteği ve kolaylığı göstereceğiz” dedi. 

TTSO Toplantı Salonu’nda işadamlarına Bayburt’a yatırım yapmanın avantajlarından bahseden Vali İsmail Ustaoğlu, Trabzon’un Doğu Karadeniz Bölgesi’nin incisi ve köklü tarihi geçmişiyle önemli bir ticaret merkezi olduğunu ifade etti. Vali İsmail Ustaoğlu, Trabzonlu yatırımcıları Bayburt’ta da görmeyi arzuladıklarını kaydederek, “Bu şehrin yatırımcılarını Bayburt’ta görmeyi arzu ediyoruz. Devam eden projeler tamamladığında ulaşım çok daha kolay hale gelecek. OSB’de altyapımız bu yaz tamamen bitecek. Doğalgaz altyapımız hazır, elektrik altyapısı var. Bir OSB’nin içinde olması gereken tüm altyapılarla birlikte hayata geçtiğinde cazibe merkezleri arasında cazip bir il konumunda olacağız. Trabzon’un yatırımcılarını Bayburt’a davet ediyorum. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla yatırımcılarımıza her türlü desteği ve kolaylığı göstereceğiz. Artık işin söylem boyutu bitti. İcraat boyutundayız. Başvuru sürecimiz başladı. Yatırımı düşünenlere Valilik ve kalkınma ajansı kanalıyla danışmanlık ve başvuru konularında destek vereceğimizi belirtmek istiyorum.” diye konuştu.

Bayburt’un yatırım açısından önemli fırsatlar sunduğuna dikkat çeken TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, “Türkiye’nin kalkınması için 23 ilde cazibe merkezleri hayata geçti. O bölgelerdeki ticaretin gelişmesi ülkenin ekonomisinin gelişmesi demektir. Yatırımcıların dikkatini Bayburt’a çekiyoruz. O bölgenin yatırım açısından önemli avantajları var” değerlendirmesinde bulundu. 

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Yumak ise, cazibe merkezlerinde yapılacak yatırımların büyük avantajları olduğunu vurgulayarak “Tabiri caizse, cazibe merkezlerine yapılacak yatırımlar ticaretçi mantığıyla lop ettir. Yani, tertemiz, kemiksiz bir durum. Trabzon’da OSB’lerde arsa kalmamış. Ama Bayburt olarak konum bakımından biz sizin kesinlikle arka bahçeniziz. Bundan rahatsızlığımız da yoktur. Eğer kabul ederseniz güçlü işbirliğimizi artırarak devam etmek istiyoruz. Bayburt’a geldiğinizde tüm imkânlarımızla emrinizde olacağımızı, yapacağınız yatırımın her türlü fizibilite, danışmanlık hizmetlerini bilabedel yapacağımızı belirtmek istiyoruz. Tüm bürokratik işlemlerin ne kadar hızlı olduğunu geldiğinizde göreceksiniz. OSB’nin altyapısı 2-3 ay içinde tamamen bitecek. 40 parsel arsamız tahsise hazır durumda” ifadelerini kullandı.

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş de, Bayburt’ta yatırım yapacak işadamlarının hiçbir bürokratik işlemle karşılaşmayacağının altını çizerek, yatırımcılara şu cümlelerle seslendi “Şunu bilin ki, hiçbir bürokratik işlemle karşılaşılmayacak. Kim yatırım yapmak isterse valilik, belediye, oda emrinizde olacağız. Bütün işlemlerinizi takip edeceğiz. Bayburt’un ticareten kalkınması, sanayisinin gelişmesi adına elimizden geleni yapacağız. Davetimiz samimi ve içtendir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bayburt OSB Müdürü Mete Emir ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Bayburt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Hasan İskender tarafından Cazibe Merkezi teşvikleri kapsamında Bayburt’taki yatırım imkânlarıyla ilgili sunumlar yapıldı, işadamlarının soruları yanıtlandı.​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandas 7 yıl önce

Bu isin sonuc almayacani fotodan bile belli oluyor bunlar orya gezmeye tozmaya gittigini dusunuyorum, valiler ,belediye baskanlari onleri iliklemis, bazilarida bir tesbihleri eksik ...

Misafir Avatar
şahin 7 yıl önce @Vatandas

gitmeseler niye getmediler dersin. gittilermi niye gittiler dersin. sende git bilader. gez toz ama gelme epeyi bi müddet.

Beğenmedim! (3)
Avatar
ŞAHİN GÜL 7 yıl önce

EY BAYBURTLU SAYIN İŞ ADAMLARI LAFTA BAYBURTLUYUM DIYEN SAYGIN TÜCCARLAR NERDESİNİZ. NEDEN DOGDUGUNUZ YERE YATIRIM YAPMIYORSUNUZ.UTANIN BAŞKA ŞEHİRLERDEN İŞ ADAMLARINI BEKLIYEN BİR ŞEHİR KONUMUNDA OLAN. KADİM ŞEHİR.

Avatar
Mete Durak 7 yıl önce

Kim calışacak nüfus kağıt üzerinde hileyle var.Şehirde adam yoktur bırakın yatırımcı aramayı pazar günü gelenlere sahip çıkın.

Avatar
seko69 7 yıl önce

Trabzon'dan Pazar kurmak için gelen esnafı Bayburt'a koymayan Belediye, Valilik kalkmış Trabzon'dan yatırımcı bekliyor. ne alem bir ülke burası yav..

Avatar
İBRAHİM ERDOĞAN 7 yıl önce

"BAYBURTLU YETKİLİLER,"FABRİKALARIN ÜRETİM YAPMALARININ OLMASI
İÇİN"DEMİRYOLU ŞART,ZİRA FİATLARA YANSIYOR.!?,DOLAYISIYLA DEMİRYOLU ŞART"KİMSE KUSURA KALMASIN.
"TRABZON İŞ ADAMLARI,SAĞLICAKLA

Avatar
barış 7 yıl önce

tebrik ederim.bu etkinniklerin artarak devam ettirmek gerekli. bayburt trabzon için bulunmaz nimettir.sade bayburt deyil rize hatta ordu,giresun gibi illerde yatırımlık yer yok.

Avatar
Danişmentli 7 yıl önce

Trabzon'da yaşıyorum en iyi iş adamını ayarladım yatırmakta için Bayburt'a gittik her kurumdan torpil istediler bu neyin kafası

Avatar
Abdul sevim 7 yıl önce

Sahin bey isin asli göründüğü gibi deil isin icine girince. Baska seyler cıkıyor ben burda sunu demek istıyorum gercek samimiyetıyle bir tek sayın valimiz ve bir iki kisi Bu iste samimi digerleri bos. Ve altatmaca kunusan kisiler bunlar eminimki hic bir zaman bayburtumuza gercek anlamda yatırım yapanları istemezler. Bayburt malesef bir kac kisinin ellerinde istedigi gibi yünlendirilıyor eminimki sayin bakanımızada gercekler anlatılmiyor Her sey disardan görüldügü gibi deil malesef. Bu sekilde hic bir ciddi yatırımci gelmez.