TMO’dan ithal mercimek

Kuraklık nedeniyle artan fiyatları dengelemek üzere kırmızı mercimek ithal edilecek. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün (TMO) kırmızı mercimek ithalatı ile görevlendirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. TMO, ana statüsü ve bu karar kapsamındaki faaliyetleri yerine getirmek amacıyla idari bina, konaklama yeri, depo, arazi kiralamaya, malzeme, demirbaş, gerekli diğer araç ve gereçleri satın almaya, kiralamaya, ürün işlemek üzere tesis kiralama ve açmaya yetkili kılındı. İthalat faaliyetlerinden doğan her türlü zarar, görev zararı sayılacak ve bu Hazine Müsteşarlığı tarafından karşılanacak. Doğmuş ve doğacak görev zararları ise Hazinece avans olarak ödenecek.

TMO’dan ithal mercimek

TMO’dan ithal mercimek

Kuraklık nedeniyle artan fiyatları dengelemek üzere kırmızı mercimek ithal edilecek. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nün (TMO) kırmızı mercimek ithalatı ile görevlendirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

TMO, ana statüsü ve bu karar kapsamındaki faaliyetleri yerine getirmek amacıyla idari bina, konaklama yeri, depo, arazi kiralamaya, malzeme, demirbaş, gerekli diğer araç ve gereçleri satın almaya, kiralamaya, ürün işlemek üzere tesis kiralama ve açmaya yetkili kılındı. İthalat faaliyetlerinden doğan her türlü zarar, görev zararı sayılacak ve bu Hazine Müsteşarlığı tarafından karşılanacak. Doğmuş ve doğacak görev zararları ise Hazinece avans olarak ödenecek.

TMO, gerekli olan finansmanı, bütçeye konulacak ödenek ile kendi kaynaklarından ve iç-dış kredi temini suretiyle karşılayacak. Bu kapsamda yurtiçi veya yurtdışından kullanacağı döviz ya da YTL cinsi krediler üzerinden, Kaynak Kullanımını Destekleme Fonu kesintisi yapılmayacak.

TMO tarafından kredi temini için yapılacak "alım garantili satış" ve benzeri finansman tekniklerinin uygulanmasında alım-satım şartları aranmayacak. Bu işlemlerden alım-satım farkları ve diğer giderler borçlanma maliyeti olarak kabul edilecek.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.