Tezgahta yerini aldı, ya sofrada?

Ramazan ayının ilk gününde sofraların vazgeçilmezi pide satışına da başlandı.

Tezgahta yerini aldı, ya sofrada?
Bayburt Postası - Ramazan ayının ilk gününde sofraların vazgeçilmezi pide satışına da başlandı. İlk gün olması sebebiyle hemen herkesin tercih ettiği pide 1 ay boyunca sofralarda yer almayacak gibi. Geçtiğimiz yıl 350 gram pidenin 1,50 liradan satıldığı Bayburt’ta gramaj düşüklüğüne gidilerek 300 gram pide 1,50 liradan satılacak. 300 gram yumurtasız pide fiyatı ise 1,30 olarak belirlendi.

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Selahattin Karaman, bu yıl genel fiyat artışlarından etkilenen fırıncıların, Ramazan pidesi gramajını düşürerek geçen yılki fiyatlardan satacaklarını söyledi.

Vatandaş zamdan şikayetçi

İlk gün olması sebebiyle pideyi tercih eden Muhammet Kılıç adlı vatandaş, pideye her yıl zam yapıldığını ve 1 ay boyunca pidenin sofralarda yer almasının mümkün olmadığını söyledi.

3 tane çiftli pide satın aldığını ve 9 lira verdiğini söyleyen Kılıç, “Ülkemizde asgari ücretlinin aldığı ücret ortada. 4 kişilik bir aile en az 3 pide alması lazım. Buna güç dayanır mı, pide artık lüks oldu ve sadece zenginlerin sofrasını süsler” dedi.

Komşuda zam yok

Öte yandan Gümüşhane’deki fırıncılar pideyi 2013 yılındaki fiyatlarla satıyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan ve fırıncılara teşekkür eden Gümüşhane Ticaret Odası Başkanı İsmail Akçay, “Fırıncılarımız Gümüşhane insanının ramazanda ucuz fiyata ekmek ve pide yeme konusunda özverili davrandılar” dedi. 

Akçay, 2013 yılında olduğu gibi 600 gramlık sade pidenin 2 liradan, susamlı ve yumurtalı pidenin ise 3 liradan satıldığını kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
baycaan 10 yıl önce

Bu fırıcıar tekli pide çıkartmıyor bunları kim denetliyecek sahipsiz bayburtlum

Avatar
baycaan 10 yıl önce

Dün fırınfan tekli iki pide istedim yapamam dediler sahipsiz bayburtluya duyurulur

Avatar
serhat 10 yıl önce

ülkenin en pahalı ekmeğini ve pidesini bayburtlum yiyor.durmak yok yemeye devam...

Avatar
Murat 10 yıl önce

Ekmek Bayburt'ta tam olarak pişirilmiyor yada pişirilemiyor, çiftli ekmekten vazgeçilerek tekliye dönmekte fayda var

Avatar
Bayburtcan 10 yıl önce

%52 lerle destek verdiğimiz hükümetimiz başta oldukça; biz ancak Bayburtpostası'dan böyle acı feryad ederiz. Fatih Burak Beyefendi'yi harcamayacaktın Bayburt'um..

Bu arada Bayburtpostası'nı da tebrik etmek itiyorum. Umumi basın faaliyetini yürüten kartel ve havuz medyasının aksine; vatandaştan, Bayburt'tan yana taraf koyuyor. ALLAH razı olsun. Çalışmalarına kolaylık versin.