Terzilik Kursu ürünleri görücüye çıktı

"Geçmişten Günümüze Kıyafet Tasarımı Kursu ve Üretimi" adlı SODES Projesi kapsamında kursiyerlerin ürettiği kıyafetler sergilendi.

Terzilik Kursu ürünleri görücüye çıktı
Bayburt Postası - "Geçmişten Günümüze Kıyafet Tasarımı Kursu ve Üretimi" adlı SODES Projesi kapsamında kursiyerlerin ürettiği kıyafetler sergilendi. 

İşsiz genç bayanlara terzilik eğitimi vererek üretim yapabilecek düzeye getirmek amacıyla Kalkınma Bakanlığı'nca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından yürütülen "Geçmişten Günümüze Kıyafet Tasarımı Kursu ve Üretimi" isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında esnaf odaları hizmet binasında mesleki dikim atölyesinde verilen eğitimler sonucu üretilen kıyafetlere ait sergi açıldı.  

Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Akdeniz, SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkan Vekili Seddar Saka ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve SODES Mali İşler Sorumlusu Recai Dağ tarafından açılışı yapılan sergide, 18-38 yaş aralığında 20 işsiz genç bayan 5 ay boyunca haftada 5 gün olarak toplam 440 saat eğitim alarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce usta öğretici belgesi almaya hak kazandı.

SODES Birim Sorumlusu Arif Erkul ise yaptığı açıklamada, mesleki eğitimlerin bittiğini, proje kapsamında yetişen elemanların hazır giyim sektörüne kalifiye eleman olarak yetiştiklerini ve Esnaf-Sanatkârlar Odası Birliği tarafından iş yeri açmak isteyenlere yönelik rehberlik, danışmanlık ve pazarlama desteği verileceğini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Memet 8 yıl önce

Çalışanların yapanların kurum çalışanlarının ellerine sağlık ; güzel çalışmalar güzel işler; devletimize milletimize zeval vermesin Allahım ;