Tarım şehri Bayburt’a teknoloji desteği

Tarım şehri Bayburt’ta, teknolojinin takibi için azami bir gayret sarf ediliyor. Gelişen teknolojiyi takip ederek, Bayburt tarımının hizmetine sunmak için yeni alımlar gerçekleştiren Tarım İl Müdürlüğü yeni tarım araçlarını dağıtımı için bir tören düzenledi. Yeni tarım araçları hakkında bilgiler veren Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, 2009 yılında Bakanlık tarafından 187 Bin TL ödenek tahsis edildiğini; bu ödenek ile 4 balya, 25 çayır biçme, 3 silaj makinesi, 8 süt sağım ünitesi, 2 arıcılık malzemesi, 2 mibzer, 2 yem hazırlama aracı ve 1 adet de hububat harman makinesinin alımının yapıldığını kaydetti. Müdür Koçak; Bayburt tarım hizmetlerine katılan toplam 47 adet makinenin çiftçinin tarımsal makineleşmesini hızlandıracağını, iş kaybını önleyerek tarımda verimliliği artıracağını söyledi. Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Tarım şehri Bayburt’a teknoloji desteği

Müdür Koçak, Bayburt tarım hizmetlerine katılan toplam 47 adet makinenin çiftçinin tarımsal makineleşmesini hızlandıracağını, iş kaybını önleyerek tarımda verimliliği artıracağını söylediTarım şehri Bayburt’ta, teknolojinin takibi için azami bir gayret sarf ediliyor. Gelişen teknolojiyi takip ederek, Bayburt tarımının hizmetine sunmak için yeni alımlar gerçekleştiren Tarım İl Müdürlüğü yeni tarım araçlarını dağıtımı için bir tören düzenledi. Yeni tarım araçları hakkında bilgiler veren Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, 2009 yılında Bakanlık tarafından 187 Bin TL ödenek tahsis edildiğini; bu ödenek ile 4 balya, 25 çayır biçme, 3 silaj makinesi, 8 süt sağım ünitesi, 2 arıcılık malzemesi, 2 mibzer, 2 yem hazırlama aracı ve 1 adet de hububat harman makinesinin alımının yapıldığını kaydetti. Müdür Koçak; Bayburt tarım hizmetlerine katılan toplam 47 adet makinenin çiftçinin tarımsal makineleşmesini hızlandıracağını, iş kaybını önleyerek tarımda verimliliği artıracağını söyledi. Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:

  Tarım şehri Bayburt’ta, teknolojinin takibi için azami bir gayret sarf ediliyor“Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından 2006 yılında uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programı Makine ekipman alımları kapsamında ilimizde hazırlanan projelerle son üç yıl içerisinde birçok çiftçimiz makine ekipman desteğinden faydalandırılmıştır. Böylece ilimiz tarım ve hayvancılığı gelişen çağa ayak uydurarak daha modern şartlarda tarım yapma imkânına kavuşturulmuştur.”
 
Bayburt Tarım İl Müdürlüğü; 2007 yılında 46 balya makinesi, 2 soğuk hava tesisatlı taşıma aracı, 2008 yılında ise 13 balya, 1 silaj makinesi, 1 soğuk hava tesisatlı taşıma aracı, 2 yem hazırlama aracı alımını gerçekleştirmişti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.