"TAR-ET, hayvancılığın kurtuluş reçetesi"

Bayburt Postası - Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım'ın katılımıyla Bayburt’ta 'TAR-ET Sözleşmeli Besi Sığırcılığı Projesi' tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Et Balık Kurumu'nun özelleştirilmesi ve tekrar devlet kurumu haline gelmesi sürecinden bahsederek, bu süre zarfında besicilikle ilgili yaşanan sorunlara değindi. Et Balık Kurumu olarak besicilere her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Ulubaş, "Bu projeyle birlikte etin kilosuna 1 TL destek veriyoruz. Bakın Et Balık Kurumu’nun kesimlerinde karkas ortalaması 300 kilogram. Tarım Bakanlığı bir hayvana 450 TL destek veriyor. 

  TAR-ET, hayvancılığın kurtuluş reçetesi olarak açıklandıBayburt Postası - Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım'ın katılımıyla Bayburt’ta 'TAR-ET Sözleşmeli Besi Sığırcılığı Projesi' tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Et Balık Kurumu'nun özelleştirilmesi ve tekrar devlet kurumu haline gelmesi sürecinden bahsederek, bu süre zarfında besicilikle ilgili yaşanan sorunlara değindi. Et Balık Kurumu olarak besicilere her türlü desteği sağlayacaklarını belirten Ulubaş, "Bu projeyle birlikte etin kilosuna 1 TL destek veriyoruz. Bakın Et Balık Kurumu’nun kesimlerinde karkas ortalaması 300 kilogram. Tarım Bakanlığı bir hayvana 450 TL destek veriyor. 

Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş

Böylelikle 10 hayvan besleyen bir besici 4.500 TL kazanacak. 100 hayvan besleyen ise 45.000 TL Tarım Bakanlığı’ndan destek alacak. Bunu çok önemsiyorum. Asgari ücretin 650 TL olduğu bir yerde bir çiftçinin evine 45 bin TL para girmesi demek, beş altı kişinin kazancına tekabül etmesi demektir. Ondan da daha iyisi ülke hayvancılığı TAR-ET projesi sayesinde belirli yörelerde arttı. Ahırların doluluk oranları yükseldi. Bu ülkeye yansıyacak ve tüketicimize de çok kaliteli et sağlanacak. Bu proje sayesinde ülkemiz hayvancılık alnındaki sıkıntılarını kısa sürede aşacaktır” dedi.
 
Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım ise amaçlarının projeden Bayburtlular’ın yeterince yararlanabilmesi olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

 Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım"Daha önceden Bayburt Tarım Kredi Kooperatifi tarafından bu proje sizlere anlatılmıştı. Bizler hayvancılıkla ilgili artışın olacağını bekliyorduk. Ne yazık ki olmadı. Neden bu projeye ilgi göstermediğinizi öğrenmek istiyoruz. Türkiye genelinde bütün bölgeler bu projeden yararlanmak isterken, sayın Başbakanımız hayvancılığın yok olduğu doğudaki vilayetlerde asıl bu projenin uygulanması gerektiğini bizlere talimatlandırmıştı.  Tarım Bakanlığı bu proje kapsamında sadece 28 şehre 1,5 Milyon TL destek payı ayırmış durumda. Bizlerde umut ediyoruz ki Bayburtlu hemşerilerimizin bu paydan daha çok yararlansın ve vatandaşımıza bir ekmek kapısı daha açılmış olsun."

Projeyle birlikte bölgede azalan besi sığırcılığının istenilen seviyeye geleceğine inandığını belirten Yıldırım, “Hayvancılıkla ilgili yapılan bu projenin sizlere çok ciddi destek olacağını belirtmek istiyorum. Daha önceden vadesi geçmiş kredi borcu olmayan, sözleşmeli besi sığırcılığını modelini uygulayabilecek altyapı ve bilgi birikimine sahip besicilerimiz, en az beş, en fazla 250 baş sığırın sözleşmeli besisini yapabilecektir” dedi.

Daha sonra söz alan Bayburt Milletvekili Fetani Battal, “Bundan bir buçuk bu projeyi duyunca çok heyecanlanmıştım. Gittiğim her yerde bu projeyi anlattım. Fakat bu heyecan uygulamaya dökülseydi, kurban bayramında yapılan alışverişin üç katı daha fazla gelir getirecekti. Hayvancılık sadece kurban bayramı için yapılır duruma geldi. İşte TAR-ET projesi bunun için. Hayvancılığı Kurban Bayramı dışında da yapın üç katı daha fazla kazanın. İşte Türkiye’de iki bitmiş tükenmiş kurumu ayağı kaldıran, yeniden yapılandıran iki değerli genel müdürümüz sizler için hazırladıkları TAR-ET projesiyle sizleri de bölgeyi de kalkındırmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Onların bu heyecanına ortak olalım ve Bayburt’umuzu kalkındıralım. Bu kapasite Bayburt’umuz da var, sizler de var” diye konuştu.

Besicilerin birçok sıkıntısını dinleyen katılımcılar soruları cevaplandırdı...Konuşmaların ardından Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Bölge Müdürü Veli Altunkaş, Erzurum Et Balık Kombine Müdürü İsmail Atasever toplantıya gelen besicilerin sorularını cevaplandırdı.

Besicilerin birçok sıkıntısını dinleyen katılımcılar soruları cevaplandırdı. Et Balık Kurumu’nda yapılan bir yanlış uygulamadan dolayı mağdur olduğunu belirten bir besiciye, Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş “O dönemlerde ben vardım, yoktum demeyeceğim çünkü devlette devamlılık esastır. Ama o günden bugüne Et Balık Kurumunda çok şeyler değişti. Bizler size hizmet için varız. Sizlerin vermiş olduğu vergilerle maaş alıyoruz. Şahsım ve kurumum adına bu olaydan dolayı sizden özür diliyorum” dedi. Ulubaş, daha sonra cep telefon numarasını salondaki herkese vererek böylesi olaylarda her zaman bizzat kendisini aramalarını istedi.
 
Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısına Bayburt Vali Vekili Erkan Karahan, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Et Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Birliği Bölge Müdürü Veli Altunkaş, Erzurum Et Balık Kombine Müdürü İsmail Atasever ve çok sayıda besici katıldı.

 

 Şair Zihni Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısına çok sayıda besici ve çiftçi katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.