TANAP teşvik kapsamında

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), teşvik kapsamına alındı.

TANAP teşvik kapsamında
Bayburt Postası - Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), teşvik kapsamına alındı.

Dünyanın en büyük enerji projelerinden biri olan  ve yatırım tutarı 23,2 milyar lirayı bulan TANAP’ın , KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi işveren hisse desteğinden yararlanacağı açıklandı.

Azerbaycan'ın Hazar Denizi'ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi'nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğalgazın öncelikle Türkiye'ye, ardından Avrupa'ya taşınması amaçlanan TANAP projesi Türkiye-Gürcistan sınırında Ardahan'ın Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlıyor.

Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala ilçesinde son bulacak olan projenin güzergahı, Avrupa ülkelerine doğalgaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı'na bağlanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih Dündar 9 yıl önce

ALLAH razı olsun emegi geçenlerden iki devlet bir millet ülküsü ile gardaş AZERBAYCAN VE TÜRKİYE projesi TANAP SOCAR KENAN YAVUZ CEO