Süt satarak aylık gelir sahibi olacaklar

Tarım İl Müdürlüğü tarafından süt hayvancılığını geliştirmek amacıyla Bayburt Merkez'e bağlı Günedoğru, Kitre Köyü ile Çayıryolu Beldesinde 40 Çiftçiye toplam 240 Bronswis (Montofon) ırkı süt sığırı dağıtıldı. Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, Bayburt Merkeze bağlı Günedoğru, Kitre Köyü ile Çayıryolu Beldesinde 40 çiftçiye toplam 240 Adet Bronswis (Montofon) ırkı süt sığırının dağıtıldığını söyledi. Bu desteklerin amacının kooperatif kurularak birlikte hareket etme olgusu, güçlerin birleştirilmesi ve üretilen sütlerin toplu olarak pazarlama imkanına kavuşmak olduğunu vurgulayan Tarım İl Müdürü Ünal Koçak sözlerine şöyle devam etti:

Süt satarak aylık gelir sahibi olacaklar

Tarım İl Müdürlüğü tarafından süt hayvancılığını geliştirmek amacıyla Bayburt Merkez'e bağlı Günedoğru, Kitre Köyü ile Çayıryolu Beldesinde 40 Çiftçiye toplam 240 Bronswis (Montofon) ırkı süt sığırı dağıtıldı. Tarım İl Müdürü Ünal Koçak, Bayburt Merkeze bağlı Günedoğru, Kitre Köyü ile Çayıryolu Beldesinde 40 çiftçiye toplam 240 Adet Bronswis (Montofon) ırkı süt sığırının dağıtıldığını söyledi.

Bu desteklerin amacının kooperatif kurularak birlikte hareket etme olgusu, güçlerin birleştirilmesi ve üretilen sütlerin toplu olarak pazarlama imkanına kavuşmak olduğunu vurgulayan Tarım İl Müdürü Ünal Koçak sözlerine şöyle devam etti:

Süt satarak aylık gelir sahibi olacaklar “Bu unsurlar ilimiz hayvancılığı açısından önem arz etmektedir. İlimiz tarım ve hayvancılığa dayalı bir yapıya sahiptir. İlimizde özellikle besicilik ön plana çıkmaktadır. Kurban Bayramı döneminde 10 bin büyükbaş, 3 bin küçükbaş sevkiyatı yapılarak 15 Milyar TL sıcak para girişi sağlandı. Süt hayvancılığını da geliştirerek çiftçimizin süt satarak aylık gelir sahibi olmasını ve ekonomik olarak rahatlamasını arzu etmekteyiz.”

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.