SODES’ten çocuklara sosyal içerikli kurslar

Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İnsani Yardım Vakfı Bayburt Şubesi tarafından yürütülen SODES Projeleri kapsamında halk oyunları, bağlama, masa tenisi ve satranç kursu açıldı.

SODES’ten çocuklara sosyal içerikli kurslar
Bayburt Postası - Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile İnsani Yardım Vakfı Bayburt Şubesi tarafından yürütülen SODES Projeleri kapsamında halk oyunları, bağlama, masa tenisi ve satranç kursu açıldı. 
SODES Proje Birim Sorumlusu Arif Erkul, çocukların sosyal yaşama uyum sağlamalarına katkıda bulunmak, risk kapsamındaki çocuklara yönelik kültürel, sanatsal ve sosyal etkinlikler organize etmek amacıyla bu kursların açıldığını belirtti.

Erkul, kurslar kapsamında kız ve erkek toplam 80 çocuğa haftada 2 gün olmak üzere 7 ay kurs verileceğini, proje süresince her çocuğun en az 15 kitap okuması hedeflendiği, en çok kitap okuyan ilk 5 çocuğun ise çeşitli hediyelerle ödüllendirileceğini kaydetti.

Proje kapsamında çocuklara en az iki sinema filmi izlettirilip, bir tiyatro oyunu sahneleneceğini söyleyen Erkul, ayrıca proje sonunda halk oyunları ve bağlama gösterisi ile masa tenisi ve satranç turnuvası düzenlenerek projelerin sonlandırılacağını ifade etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.