SODES'ten tutuklulara terzilik kursu

M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından yürütülen “Altın Bileziğim Elimde” isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında hükümlü ve tutuklulara yönelik meslek edindirme kursları başladı.

SODES'ten tutuklulara terzilik kursu
Bayburt Postası - Kalkınma Bakanlığınca destek gören ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından yürütülen “Altın Bileziğim Elimde” isimli SODES (Sosyal Destek) Projesi kapsamında hükümlü ve tutuklulara yönelik meslek edindirme kursları başladı.

Proje kapsamında toplumun dezavantajlı kesimlerinden olan hükümlü ve tutuklulara beceri kazandırılarak serbest hayatta kendileri için iş fırsatları yaratabilmek, toplumsal yaşamda oluşabilecek uyumsuzlukları ortadan kaldırarak topluma en iyi şekilde uyumlarını sağlamak amacıyla Cezaevinde oluşturulan atölyelerde Aralık ayı itibariyle terzilik kursu açıldı.

Maddi durumu yetersiz, ailesinden yardım alamayan, iyi halli olup, öğrenmeye ve kendini geliştirmeye istekli hükümlü ve tutuklular arasından seçilen 15 kişi, usta öğretici eşliğinde Aralık ayı itibariyle kurslara başladı.

Proje kapsamında mesleki eğitim kurslarına katılan hükümlü ve tutuklulara harçlık verilerek başarılı olanlara da çeşitli ödüllendirmelerin yapılacağı kurs sonunda üretilen malzemeler Cezaevinde sergilenecek olup proje bitiminden sonra da oluşturulan atölye, çalışmalarına devam ederek projenin sürdürülebilirliği sağlanacaktır.

Ayrıca proje kapsamında Ocak ve Şubat aylarında da berberlik ve marangozluk atölyeleri kurularak 30 hükümlü ve tutuklu mesleki eğitim kurslarına başlayacaktır.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.