SODES Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Kursu faaliyetlerine başladı

Kalkınma Bakanlığı'nca finanse edilen ve Bayburt Valiliği koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen Geriatrik ve Yatalak Hasta Destek Projesi meslek edindirme kursları faaliyetlerine başladı.

SODES Hasta ve Yaşlı Bakım Elemanı Kursu faaliyetlerine başladı
Bayburt Postası - Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Barış Can tarafından verilen eğitimler sonucunda, yaşlılık nedeni ile ortaya çıkan hareket güçlüğü, kişisel ihtiyacı giderememe ve bunama gibi sorunlardan mustarip yalnız hasta ve yaşlılara yönelik hem kişisel bakım hem de sosyal destek hizmetine erişebilmelerine olanak sağlayabilmeyi amaçlayan proje kapsamında vasıfsız 20 kursiyere mesleki eğitim imkânı sağlanırken, bakıma muhtaç hasta ve yaşlılara da destek olabilecek kalifiye eleman yetiştirilecek.

Ayrıca projeyle ihtiyaçlı yaşlıların yaşamını kolaylaştıracak sarf medikal malzemeler ile yaşam malzemelerini içeren hediye paketlerinin dağıtımı sağlanacak olup bu uygulama ile hem yaşlıların günlük yaşam kaliteleri arttırılacak hem de yalnız olmadıkları, toplum için hala önemli birer birey oldukları vurgulanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.