Seyhan'dan 'Cazibe Merkezi' açıklaması

Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan, Cazibe Merkezi programıyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

Seyhan'dan 'Cazibe Merkezi' açıklaması
Bayburt Postası - Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan, Cazibe Merkezi programıyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Seyhan, Cazibe merkezleri programı teşvikinin 6. bölge teşviki ile birleştiğini ve güçlendirilmiş 6. Bölge teşvik uygulamasının yakın bir zamanda hayata geçirileceğini beliterek, "Bu programla birlikte daha önce gündeme gelen fabrikayı devletin yapması modeli yerine "finansman ve enerji" desteği geliyor. Fabrikasını yapana özel finansman desteği sağlanacak" dedi. 

Seyhan, müteşebbislere rehberlik-danışnamlık destekleri vereceklerini de belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kamuoyumuzun malumu olduğu üzere Cazibe merkezleri programı teşviki 6. bölge teşviki ile birleşiyor ve güçlendirilmiş 6. Bölge teşvik uygulaması yakın bir zamanda hayata geçirilecek. Bu programla birlikte daha önce gündeme gelen fabrikayı devletin yapması modeli yerine "finansman ve enerji" desteği geliyor. Fabrikasını yapana özel finansman desteği sağlanacak. Ayrıca 6’ncı bölgeye yapılacak yatırımlar için 2009’dan bu yana uygulanmayan enerji desteği de verilecek. Organize Sanayi Bölgemizde yapılan yatırımlarla; Organize Sanayi Bölgemizin elektrik, arıtma, kanalizasyon, içme suyu, yol ve doğal gaz altyapısı neredeyse tamamlandı. 23 ilde başlatılan Cazibe Merkezleri Programı’nda yer alan Bayburt, aynı zamanda Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak yatırımlarda 6. Bölge teşviklerinden yararlanabilmekte.

Bize bu imkânları sunan ve ilimizin de bu paketten istifade edecek iller arasında yer almasını sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal ve Milletvekilimiz Sayın Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu olmak üzere emeği geçen herkese Bayburt iş dünyası adına teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah programın ilanı ile birlikte ilimize arzu edilen yatırımlar gelmeye başlayacaktır. Bizler Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimize yatırım yapmayı planlayan bütün müteşebbislerimizi her konuda bilgilendirmekten ve bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendilerine bu süreçte rehberlik-danışmanlık destekleri sunmaktan memnuniyet duyacağız."


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburt lu Salih 6 yıl önce

Sn Başkan bahis ettiğiniz teşvik konularına sade vatandaş olarak çokta vakıf olma sakta, kendi kendimize yorum yaptığımız zaman şunlar geliyor aklımıza; Acaba Bayburt Ticaret Sanayi odası üyelerinin oluşturacakları ortak bir proje veya yine Ticaret odası ile beraber Bayburt dışında bulunan iş adamlarımız yine Ticaret odamız ile Bayburt a dört yön kavramı ile baktığımız zaman buralarda bulunan köylülerimiz ile ortaklaşa (ister yerleşik olan köylülerimiz ile isterse Bayburt dışında ki bu köylülerimizin ile) hemşehrilerimiz ile ortaklaşa besi veya süt yetiştiriciliği yaparak,tıpkı yakın zamanda Aksaray ilimizin yetkilileri bizler Türkiyemizin %10 luk et üretimini üretmeye talibiz deyince,düşünüyorum bizim onlardan ne eksiğimiz denmez mi?
Teşviklerden sizlerin hazırlayacağı ortak projeler istifade etsin,hadi Başkanım gayret,en basiti her ne kadar istenilen düzeyde belki olmasa da Aydıntepe ki tesis ham madde bulamıyor,ham madde olsa tesiste ve tesislerde çalışan sayısı ve kalite artar