Salim Arslanhan: "Kalkınma modelimiz tarımdan geçmektedir"

Bayburt Postası - Demirözü ilçemizde  bu yıl ikincisi düzenlenen Karaçayır Şenlikleri programında yer alan “Tarım Paneli” gerek misafir konuşmacıları gerekse içeriği ile dikkat çekti. Son yıllarda özellikle ekonomik konularda yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken Bayburt Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği (BAYSİAD) tarafından düzenlenen panele; İstanbul Ziraai Karantina İl Müdürü Kadir Uzan, İstanbul Esenler İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Temel, Dr. Halim Aydın, Bayburt Tarım İl Müdürü Ünal Koçak ve BAYSİAD Başkanı Salim Arslanhan katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Demirözü Kaymakamı Turgay Ünsal, Türkiye’nin dünya üzerinde ki jeopolitik önemini belirterek, ülkemizin hem arazi bakımından hem de iklim çeşitliliği bakımından büyük bir tarım potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Salim Arslanhan:

BAYSİAD Başkanı Salim ArslanhanBayburt Postası - Demirözü ilçemizde  bu yıl ikincisi düzenlenen Karaçayır Şenlikleri programında yer alan “Tarım Paneli” gerek misafir konuşmacıları gerekse içeriği ile dikkat çekti. Son yıllarda özellikle ekonomik konularda yaptığı başarılı çalışmalarla dikkat çeken Bayburt Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği (BAYSİAD) tarafından düzenlenen panele; İstanbul Ziraai Karantina İl Müdürü Kadir Uzan, İstanbul Esenler İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Temel, Dr. Halim Aydın, Bayburt Tarım İl Müdürü Ünal Koçak ve BAYSİAD Başkanı Salim Arslanhan katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Demirözü Kaymakamı Turgay Ünsal, Türkiye’nin dünya üzerinde ki jeopolitik önemini belirterek, ülkemizin hem arazi bakımından hem de iklim çeşitliliği bakımından büyük bir tarım potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Panele; İstanbul Ziraai Karantina İl Müdürü Kadir Uzan, İstanbul Esenler İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Temel, Dr. Halim Aydın, Bayburt Tarım İl Müdürü Ünal Koçak ve BAYSİAD Başkanı Salim Arslanhan katıldı

 

Kaymakam Turgay Ünsal, konuşmasında şunları söyledi:

“1975 yılında ülkemizin nüfusu 40 milyondu. Bunun 20 milyonu köylerde yaşıyordu. Yoğunluğun genel nüfusa oranı yüzde 50 idi. Günümüzde ise 72 milyon nüfusa sahibiz. Bu nüfusun sadece 17 milyonu köylerimizde yaşıyor. Eğer biz insanları doğduğu yerde doyuramazsak, onlara iş imkânları sağlayamazsak bu insanlarda mecburen köyden kente göç edeceklerdir.”
 
Bayburt Yönetici ve Sanayici İş Adamları Derneği (BAYSİAD) Başkanı Salim Arslanhan ise dernek olarak kuruldukları günden bu zamana kadar Bayburt için yoğunlaştıklarını belirtti. Dernek tarafından düzenlenen kalkınma sempozyumlarına değinen Arslanhan, dernek öncelikleri arasında Bayburt Üniversitesi ve Bayburt Demiryolu Projesinin yanı sıra “Süt Sığırcılığı”nın olduğunu söyledi.

Salim Arslanhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kuruluşumuzdan bu zamana kadar etkinliklerimizi Bayburt odaklı olarak gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl Dede Korkut Şölenleri’nde ikincisini düzenlediğimiz kalkınma sempozyumunun konusu yine süt sığırcılığıydı. Çünkü bu ilin kalkınmasının başka bir yolu yoktur. Bayburt taşı ve mermeride bunlar arasındadır. Ancak tabana yayılacak, herkesin istifade edebileceği bir kalkınma modeli tarımdan geçmektedir. Bununda tek yolu süt sığırcılığından geçmektedir.”
 
Panelde, İstanbul Zirai Karantina İl Müdürü Kadir Uzan ‘Tohumculuk’, İstanbul Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Temel ‘Meyve ve Normal Ağaçlandırma’, Dr. Halim Aydın ‘Gübre ve Gübreleme Teknikleri’, Tarım İl Müdürü Ünal Koçak ise ‘Tarımsal Hibeler ve Teşvikler’ konusunda katılımcılara birer sunum gerçekleştirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.