Prof. Yavuz: “Pozitif ayrım hakkımız“

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, Batı şehirlerindeki hayat şartlarının Doğu'ya göre daha kolay olduğunu söyleyerek, "Erzurum, Ağrı, Bayburt ile aynı kefeye konulamaz" dedi.

Prof. Yavuz: “Pozitif ayrım hakkımız“
Bayburt Postası - Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, “Batı şehirlerindeki hayat şartlarının Doğu'ya göre daha kolay. Erzurum, Ağrı, Bayburt ile aynı kefeye konulamaz” dedi. Soğukların etkili olmaya başladığı Erzurum’da ısınma, elektrik, su gibi temel ihtiyaçların başlı başına bir sorun haline geldiğini söyleyen Prof. Yavuz, “Pozitif ayrım en doğal hakkımız” şeklinde konuştu.

Açıklamasında alınan vergilere rağmen verilen kamusal hizmetlerin yetersiz ve pahalı olmasından da yakınan Prof. Yavuz, şöyle konuştu: 

“Batı şehirlerindeki hayat şartlarının Doğu'ya göre daha kolay, İstanbul, Antalya, İzmir gibi şehirlerin Erzurum, Ağrı, Bayburt ile aynı kefeye konulamaz. Biliyorsunuz Erzurum'da yaşamak çok zor. Özellikle kış aylarında ki soğuk ve ısınma ihtiyacı vatandaşın belini büküyor. Bu kapsamda Batı ve Doğu'da ki şehirleri aynı şekilde değerlendirmek yanlış olur. Mesela Erzurum ile İzmir'i aynı kefeye koyamazsınız. Ama maalesef bu iki şehir aynı standartlar altında değerlendiriliyor. Erzurum'da verilen vergi ile İzmir'de verilen vergi aynı. Tek fark var o da alınan hizmet ve hayat şartları farklı. İzmir'de bir kişi 100 lira ile bütün kış ısınma ihtiyacını karşılayabilirken, Erzurum'da bu rakam milyarlara çıkıyor. Bu konuda bir vergi paket düzenlemesi getirilmesini tavsiye ediyoruz. Bunun yanında mesela sigorta primlerinde de indirime gidilebilir. Bu nedenle pozitif ayrım Erzurum'un en doğal hakkı"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.