Pancar alımları başlıyor

2009 yılı  54. şeker pancarı alım kampanyası 5 Ekim günü başlıyor. Erzurum Şeker Fabrikası, kampanya kapsamında üreticilere ton başına 10 TL söküm avansı verileceğini bildirdi. Şeker Fabrikası Müdürü Turan Bastem, 5 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek törenle pancar alım kampanyasını başlatacaklarını açıkladı. Bastem, alımların 56 gün süreceğini söyledi. Bu sene 195 bin ton şeker pancarı alımını hedeflediklerini belirten Bastem, işlenecek 190 bin ton pancardan ortalama 32 bin ton şeker üreteceklerini kaydetti. Bastem, Erzurum, Bayburt ve Erzincan'daki pancar şefliklerinden alım yapacaklarını ifade etti.

Pancar alımları başlıyor

Pancar alımları 5 Ekim'de başlıyor...2009 yılı  54. şeker pancarı alım kampanyası 5 Ekim günü başlıyor. Erzurum Şeker Fabrikası, kampanya kapsamında üreticilere ton başına 10 TL söküm avansı verileceğini bildirdi. Şeker Fabrikası Müdürü Turan Bastem, 5 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek törenle pancar alım kampanyasını başlatacaklarını açıkladı. Bastem, alımların 56 gün süreceğini söyledi. Bu sene 195 bin ton şeker pancarı alımını hedeflediklerini belirten Bastem, işlenecek 190 bin ton pancardan ortalama 32 bin ton şeker üreteceklerini kaydetti. Bastem, Erzurum, Bayburt ve Erzincan'daki pancar şefliklerinden alım yapacaklarını ifade etti.


Kilo başına 10.8 kuruş ödeneceğini belirten Fabrika Müdürü Bastem, ayrıca pancar tesliminde üreticilere ton başına 10 TL peşin avans ödeme yapılacağını da vurguladı. Pancar üretiminin her geçen yıl düşüş gösterdiğine dikkat çeken Bastem, buna neden olarak ise başka ürünlere teşvik ve destekleme ücretinin ödenmesi ile pancar fiyatlarının düşük olmasını gösterdi. Üreticilerin şeker pancarı ekiminden vazgeçmesinin düşündürücü olduğuna dikkat çeken Bastem, "Geçmiş yıllara göre rekoltemiz düşük. Çiftçi ekonomik olmadığı için pancar ekiminden vazgeçiyor. Pancara rakip ürünlerin yetiştirilmesi ve destekleme ücretleri pancarı cazip olmaktan çıkarttı." dedi.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.