Palandöken: “Korsan satıcılardan uzak durun”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımızı uyarıyorum ucuz mala kanmayın, korsan satıcılardan uzak durun" dedi.

Palandöken: “Korsan satıcılardan uzak durun”

Son zamanlarda yapılan denetimlerde standartlara uymayan, esnaf birliklerinin verdiği fiyat tarifelerimizin çok altında yiyecek-içecek satanların tespit edilerek ifşa edildiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımızı uyarıyorum ucuz mala kanmayın, korsan satıcılardan uzak durun. Esnaf Birliklerimizin vermiş olduğu fiyat tarifesi duvarında olmayan, tarifenin çok altında satılan yiyeceklere dikkat edin. Arabaların arkasında dökme olarak, hijyen olmayan ortamlarda satılan tatlı ve unlu gıda ürünlerinden uzak durun. Akşam vakti doğal ekmek (köy ekmeği) diye yollarda satılanlara kanmayın. Merdivenaltı üretim dediğimiz mamuller ucuz olabilir ama içinde kimyasal ne var bilemiyorsun. Sağlığımız bu kadar ucuz olmamalı” dedi.

“5 liraya peynir, 10 liraya sucuk olmaz”


Piyasada satılan et, peynir, süt ve süt ürünlerinin belirli bir maliyetin üzerinde satılması gerektiğini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Eğer 15 liraya satılması gereken peynir 5 liraya, 35 liraya satılması gereken sucuk 10 liraya satılıyorsa vatandaşın bu mamulden şüphe duyması lazım. Nitekim yetkililerin yapmış olduğu denetimlerde, standartlara uygun üretim yapmayan taklit ve tağşiş yapan işletmeler tespit edilerek uyarılmakta, ceza kesilmekte ve kamuoyuna açıklanmaktadır. Reklamı yapılan 10 şişe bal 100 TL olamaz. Sağlığımıza dikkat etmeli, aldığımız mamulleri tanıdık yerlerden almaya özen göstermeliyiz. En önemlisi alışveriş yaparken uzmanların uyarılarını dikkate almalıyız” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.