Oğuzhan’ın Pepino Bahçesi

Bayburt ile ilgili internet sitelerini incelerken Pepino meyvesine rastlayan Oğuzhan Yücel, bu meyveyi yetiştirmeye başladı. Merkeze 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kaleardı Mahallesi sınırları içerisinde oluşturduğu serasında pepino meyvesi yetiştiriciliği yapan Yücel, yaptığı açıklamada, bu meyvenin üretimine 25 kökle başladığını anlattı.

Oğuzhan’ın Pepino Bahçesi

Oğuzhan’ın Pepino Bahçesi Bayburt ile ilgili internet sitelerini incelerken Pepino meyvesine rastlayan Oğuzhan Yücel, bu meyveyi yetiştirmeye başladı. Merkeze 3 kilometre uzaklıkta bulunan Kaleardı Mahallesi sınırları içerisinde oluşturduğu serasında pepino meyvesi yetiştiriciliği yapan Yücel, yaptığı açıklamada, bu meyvenin üretimine 25 kökle başladığını anlattı.


Yücel, pepino meyvesini Bayburt sitelerini incelerken Bayburt Ar-Ge Grubu'nun pepino üzerine yaptığı çalışmada gördüğünü ifade ederek, ''Bende buradan hareketle bu meyvenin yetiştirilmesi için çalışma başlattım. Öncelikle fide için Antalya'dan bir firma ile temasa geçtim bana 25 kök fide gönderdiler, bunları mayıs ayında seraya diktim, şimdi meyvelerimizi topluyoruz'' dedi.

Pepino üretiminden memnun olduğunu vurgulayan Yücel, pepino üretimin proje ve araştırmalarla desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

 Yücel, pepinonun Türkiye'de Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde yetiştirildiğini ifade ederek, ''Bende bu bölgelerin dışında Bayburt'ta da bu meyvenin yetişeceği kanaatine vardım. Önümüzdeki yıl da bir seramı pepino yetiştirmek için hazırlamayı düşünüyorum'' diye konuştu.



 

Pepinonun sağlığa yararları var

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Pepinonun sağlığa yararları var”
    
Pepinonun son yıllarda büyük ilgi görmeye başladığını belirten Yücel, şöyle devam etti:

''Görünümü kavuna benzeyen meyve, içerdiği yüksek potasyum oranı nedeniyle kan şekerini düşürüyor ve barındırdığı A, B, ve C vitaminleri ile kanser ve kalp krizine karşı koruma sağlıyor. Kanser hücrelerinin yok olmasında büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü iddia ediliyor. Pepino, hücre yenileyici özelliğiyle çocukların gelişiminde, C vitamini deposu olma özelliğiyle vücut direncini artırmada, kalsiyum bakımından zenginliğiyle, ağrıların giderilmesinde de etki sağlıyor. Ayrıca pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor. Çocuklarda kemik gelişimi sağlayan pepino, cilt bakımı içinde kullanılabiliyor.''



PEPİNO: Anavatanı Güney Amerika olan ve son yıllarda Türkiye'de de yetiştirilmeye başlanan tropikal egzotik meyve pepino, içerdiği yüksek potasyum oranı ile kan şekerini düşürüyor, barındırdığı A, B ve C vitaminleri ile kansere ve kalp krizine karşı koruyor.

Son yıllarda Türkiye'de yetiştirilen ilaç gibi meyve pepino, kavun, muz ve ananasa benzeyen tadıyla büyük ilgi görüyor. Görünümü kavuna benzeyen meyve, içerdiği yüksek potasyum oranı nedeniyle kan şekerini düşürüyor ve barındırdığı A, B, ve C vitaminleri ile kanser ve kalp krizine karşı koruma sağlıyor.

Kanser hücrelerinin yok olmasında büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü bildirilen pepino, hücre yenileyici özelliğiyle çocukların gelişiminde, C vitamini deposu olma özelliğiyle vücut direncini artırmada, kalsiyum bakımından zenginliğiyle ağrıların giderilmesinde de etki sağlıyor. Ayrıca pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor. Cinsel duyguları veya isteği uyaran etkisi de bulunan pepinonun, uyku düzenini dengede tutması, menopoz döneminde yaşanan psikolojik sorunlarda olumlu etki yapması ve içerisinde K vitamini bulunduğundan kanın pıhtılaşmasını da kolaylaştırıyor. Çocuklarda kemik gelişimi sağlayan pepino, cilt bakımı içinde kullanılabiliyor. Bunların yanı sıra pepinonun; şeker hastalıkları, parkinson hastalığı, dalak yetmezliği (tromoksin), bağırsak kanseri, gen hastalığı, mide rahatsızlığı ve anemi (kansızlık) hastalığına iyi geldiği söyleniyor.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.