O projenin geçici kabulü yapılıyor

"Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi"nde 1 ay içerisinde geçici kabul yapılacak.

O projenin geçici kabulü yapılıyor
Bayburt Postası - "Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi"nde 1 ay içerisinde geçici kabul yapılacak. Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası, Bayburt Belediyesi ve Bayburt İl Özel İdaresi tarafından kurulan BAY-MAD-TAR Şirketi tarafından işletilecek olan ve "Doğal Taş Sektöründe Bilgi ve Teknolojiye Dayalı Üretim Modeli Projesi" kapsamında, yaklaşık 10 Milyon avroya mal olan doğal taş işleme fabrikası işletmeye açılmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili düzenlenen değerlendirme toplantısında Bayburt Valisi Yusuf Odabaş gelişmeler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Çalışmaları yerinde görmek ve geçici kabulün yapılabilmesi için fabrika alanına giden Vali Odabaş, fabrikayı gezerek çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Bir ay gibi bir süre içerisinde geçici tesliminin yapılması planlanan fabrikanın işletmeye açılmasıyla birlikte ilde çıkarılan Bayburt taşı daha modern bir şekilde işlenebilecek. Ayrıca fabrikanın kentte ciddi bir istihdam oluşturması da planlanmakta.

Bayburt taşı 'yerinde' modern teknolojiyle buluşacak...

Bayburt'ta doğal taş sektörüne ivme kazandıracak önemli bir projenin hedefi, Bayburt taşını modern teknolojiyle buluşturmak. Bu proje ile bugüne kadar ilkel yöntemlerle yüzde 80 fire ile çıkartılan Bayburt taşının hem seri üretime geçmesi hem de ekonomik kaybın önlenmesi amaçlanmıştı.

Bayburt taşını hem standart ölçülü hem de ham üründe doğal taş sektöründe en üst düzeye çıkaracak olan bu önemli projenin diğer olumlu etkisi ise bölgede doğal taş atölye ve ocak işletmelerinin verimliliğini arttırmak, bilgiye dayalı daha dinamik bir ekonomi oluşturmak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sevgi altun 8 yıl önce

bayburt taşı pazar bulur,neden mi.demiryolu ile taşımacılık olacaktır,dolayısıyla sn
c.başakanına binlerce tşk,ler.

Misafir Avatar
ALOŞ 8 yıl önce @sevgi altun

Gardaş tren geldi mi? yoksa gelecek mi?

Beğenmedim! (2)