Memur ve emekli 18 yıldır bu zammı bekliyordu

Memur ve emeklilerinin 18 yıldır beklediği ek gösterge yükseltmesi ile ilgili müjdeli bir haber geldi.

Memur ve emekli 18 yıldır bu zammı bekliyordu
Bayburt Postası - Memur ve emeklilerinin 18 yıldır beklediği ek gösterge yükseltmesi ile ilgili müjdeli bir haber geldi. Yaklaşık 2.5 milyon memur ile birlikte 3 milyon memur emeklisinin aylıklarını artıracak yeni düzenlemeye göre ek göstergenin aylığa etkisi memur, müdür, şef, şoför gibi 220 ek göstergede yüzde 40, müfettiş, uzman, daire başkanı gibi 3600 göstergede yüzde 50, 6400 ek göstergeli genel müdür ve eş değer unvanlarda ise yüzde 60'ı geçebilecek. 

Ek göstergenin memur ve memur emeklisinin aylıklarına zam olarak yansıyacağı düzenleme ile birlikte memurlar emekli olduklarında da ayrıca aile ve sosyal yardımları almaya devam edecek. 

Yükseliş unvanlara göre 
 
Ek göstergesi olmayan yardımcı hizmetler sınıfı ile göstergelerinin yükseltilmesini bekleyen öğretmen, polis memuru, şube müdürü, şefler yapılacak yeni düzenlemeye kilitlendi. Gösterge artışı 2.5 milyon memur, 3 milyon memur emeklisi ile hak sahibi dul-yetimler olmak üzere yaklaşık 6 milyon kişiye zam getirecek. Ek gösterge, çalışan memurdan ziyade emekli memurlar için daha önemli hale geldi. Emekli memurun ek göstergesinin aylığa etkisi memur, müdür, şef, şoför gibi 220 ek göstergede yüzde 40, müfettiş, uzman, daire başkanı gibi 3600 göstergede yüzde 50, 6400 ek göstergeli genel müdür ve eş değer unvanlarda ise yüzde 60'ı geçiyor. Unvan yükseldikçe ek gösterge de yükseliyor.

Memurların emekli aylığı ve ikramiyesinin hesabında önemli rol oynayan ek gösterge, en son 1995 yılında artırılmıştı. Ek göstergelerin artmasına yönelik beklentiler o dönemden bu yana sürüyor. Geçen yılki düzenleme ile ek gösterge artışı yalnızca daire başkanlarını kapsamıştı.

Anahtar Kelimeler:
ZamEmekliMemurEk Gösterge
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
saygı onay 7 yıl önce

seçime kadar ek göstergeleri muhakkak çıkartmanızı arzederim