MEGİP Protokolü imzalandı

Özel sektör işverenlerinin, özellikle de sanayi sektöründe çalıştıracak çırak bulamayan işverenlerin, kanayan yaralarına çözüm amacıyla MEGİP Protokolü imzalandı.

MEGİP Protokolü imzalandı
Bayburt Postası - Bayburt İŞKUR İl Müdürlüğü, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ve Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında MEGİP protokolü imzalandı.  

Özel Sektör işverenlerinin, özellikle de Sanayi sektöründe çalıştıracak çırak bulamayan işverenlerin, kanayan yaralarına çözüm amacıyla MEGİP Protokolü imzalandı. Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) projesi ile iki yıl boyunca işverenlerin istediği nitelikli elemanların yetiştirilmesi için mesleki eğitim kursları düzenlenecek.

Konuyla ilgili yapılan toplantıda bilgiler veren Bayburt Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Muhammet Abdullah Kahveci işverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak üzere mesleki eğitim kurslarında teorik ve pratik eğitimin bir arada verilerek yeni bir sistemin hayata geçtiğini ifade etti.

TOBB ile imzalanan Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü kapsamında iki yıl boyunca mesleki eğitim kurslarında teorik ve pratik eğitimi bir arada uygulayacaklarını belirten Kahveci, "İşverenlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yine işverenlerimizin talepleri doğrultusunda oluşturacağımız eğitim programı ile yetiştireceğiz. Bu kapsamda 160 fiili günü geçmeyecek şekilde, en fazla 8 ay süreyle düzenlenecek mesleki eğitim kurslarımıza katılan vatandaşlarımıza günlük 61,65 TL cep harçlığı ödeyeceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızın iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılayacağız. Bu noktada işverenlerimizden beklentimiz, hangi meslekte hangi nitelikte işgücüne ihtiyaç duyduklarını bizimle paylaşmaları. İşverenlerimizin bu ihtiyaçları odalar ve borsalar tarafından toplanarak bize iletilecek” dedi.

Kahveci, detaylı bilgi için işverenlerin İŞKUR’a gelmeleri gerektiği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.