Lüks konutlar mercek altında

Maliye Bakanlığı, lük konutları vergisel denetim açısından mercek altına alıyor. Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, bir toplantı için Antalya'ya gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın talimatı üzerine Antalya'da lüks konut, site ve apartmanları takibe aldıklarını söyledi. Özellikle, Lara, Kundu, Uncalı, Fener ve Barınaklar bölgelerindeki lüks konutlarda, arsa sahibinden başlayarak müteahhit ve diğer inşaat işlerini yapan firmalarla ilgili bilgiler topladıklarını anlatan Sütçü, şunları kaydetti: 

Lüks konutlar mercek altında

Lüks konutlar mercek altında

Maliye Bakanlığı, lük konutları vergisel denetim açısından mercek altına alıyor. Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, bir toplantı için Antalya'ya gelen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın talimatı üzerine Antalya'da lüks konut, site ve apartmanları takibe aldıklarını söyledi.

Özellikle, Lara, Kundu, Uncalı, Fener ve Barınaklar bölgelerindeki lüks konutlarda, arsa sahibinden başlayarak müteahhit ve diğer inşaat işlerini yapan firmalarla ilgili bilgiler topladıklarını anlatan Sütçü, şunları kaydetti:

 


"Antalya'da lüks konutlar, kullanım özelliklerine göre, 500 bin ile 1 milyon ve üzeri bedelle satılıyor. Bu konutların incelenmesi için özel inşaat inceleme ekibi kurduk.

 

Bugüne kadar, bu konuda Antalya'da 86 vergi mükellefini denetledik ve bu mükelleflere ait 126 bina, apartman ve siteyi inceledik, vergi düzenine uymayanlar hakkında toplam 105 tutanak tuttuk.

Konut sahipleri, müteahhit ve inşaat işlerini yapan firma ve kişilerle ilgili bilgi alıyoruz. Bu tamamen bilgi amaçlı. Konut sahiplerine 40 soru yöneltiyoruz. Arsayı kimden aldığı, kat karşılığı yapılıp yapılmadığı, kat karşılığı yapıldıysa kaç daire aldığı ve boyası ile diğer işlerin kimler tarafından yapıldığını öğrenmeye çalışıyoruz. Tapu kayıtlarını inceliyoruz."

Sütçü, inşaatı tamamlanmış, kullanıma veya satışa hazır lüks konutların iç ve dış yaşam alanlarının fotoğraflarını çekerek bilgisayar ortamına aktardıklarını da vurgulayarak, ''İleride lüks konut sahibi ya da müteahhit ile vergi konusunda hukuksal sorun çıkması halinde bu fotoğrafları delil olarak kullanacağız'' dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.