Kullanmadığınız mevduat hesabı varsa dikkat!

Aidatsız kredi kartı çıkartmak zorunda olan bankalar, kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan banka müşterilerinden hesap işletim ücreti alacak.

Kullanmadığınız mevduat hesabı varsa dikkat!
Bayburt Postası - Kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan banka müşterilerinden hesap işletim ücreti alınacak. 28 Mayıs’ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu’na göre tüketicilere aidatsız kredi kartı çıkartmak zorunda olan bankalar, tüketicilerin daha önce açmış oldukları fakat kullanmadıkları mevduat hesapları ile ilgili hesap işletim ücreti tahakkuk ettirecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, "6502 sayılı kanun yürürlüğe girecek. Burada bankalarla ilgili bazı önemli hususlar var" dedi. 

İtiraz yolu kapanıyor! Son tarih 28 Nisan

28 Mayıs’ta yürürlüğe giren yeni Tüketici Kanunu’na göre kullanılmayan hesapları kapatmak için son tarih ise 28 Nisan. Bankaların tüketicilere aidatsız kredi kartı çıkartmak zorunda oldukları gibi, haber vermeden, onay vermeden tüketicilere ücret tahakkuk ettiremeyeceğini söyleyen Ağaoğlu, "Örneğin; kredi kartını kapatmak isteyen bir tüketici kapatma ücreti ile karşı karşıya kalmayacak. Ancak tüketiciler mutlaka kendilerine gönderilen, bankalardan gelen mesajları dikkate alsınlar. Son zamanlarda bankalardan gönderilen mesajlarda tüketicilerin vaktiyle açmış oldukları, belki de unuttukları hesaplarla ilgili hesap işletim ücreti tahakkuk ettirileceğinden ve belli bir süreye kadar bunu iptal etmedikleri takdirde, hesabı kapatmadıkları durumda bu ücreti yansıtacaklarından bahsediliyor. Haberiniz olmadan borçlanmak istemiyorsanız, mutlaka duran hesaplarınızdan olsa, çalışmayan banka hesaplarınızı kapatın. Aksi halde size bir ücret yansıtılır, haberiniz olmadığı ve hesapta da para olmadığı için kara listeye bile girebilirsiniz." şeklinde açıklamada bulundu. 

Bankalardan gelen mesajlara süresinde itiraz ederek, çalışmayan hesapların kapatılması gerektiği uyarısında bulunan Ağaoğlu, “Aksi halde o hesapta para olmadığı halde kendilerine borç tahakkuk ettirilecek, bu borca faiz yürütülecek; bir süre sonra tüketici istemediği, hak etmediği bir durumla yani kara listeye girme gibi bir durumla karşı karşıya kalabileceklerdir" dedi.

Ücret ve kesintiler için Tüketici Mahkemeleri’nde açılan ve "iade kararı" ile sonuçlanan davaların ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), başta hesap işletim ücreti olmak üzere, bankaların tartışmalı birçok ücret ve kesintisini yasal zemine kavuşuyor. BDDK’nın yeni kararıyla, artık banka müşterileri, kesinti ve ücretler nedeniyle tüketici mahkemelerine gidemeyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.