KUDAKA'nın teknik destek haritası

KUDAKA tarafından 2010 yılında başlatılan Teknik Destek Programı’na, Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan yapılan başvurular ve bu üç ilden yapılan başvurulara göre başarılı bulunan proje sayısı dikkat çekiyor.

KUDAKA'nın teknik destek haritası
Bayburt Postası - KUDAKA 2014 yılı Teknik Destek Programı sona erdi.  KUDAKA tarafından yapılan açıklamada, bu yıl 11 Mart’ta başlayan ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru yapabildiği programının tamamlandığı bildirildi.

4 dönemde tamamlanan 2014 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Bayburt’tan 5, Erzincan’dan 13 ve Erzurum’dan 23 olmak üzere toplam 41 proje desteklendi. Buna göre 2010 yılında başlayan teknik destek programından bu yıl en fazla başvurunun yapıldığı ve en fazla başarılı projeye sahip il şüphesiz Erzurum oldu. 2014’te Erzurum’un destek payı yüzde 56, Erzincan’ın yüzde 32 ve Bayburt’un yüzde 12 oldu.

Öte yandan ajanslardan kalkınma politikaları gereği öncelikli iller yerine ekonomik açıdan güçlü iller daha çok faydalanıyor. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların proje hazırlanmasına katkı sağlama ve kurumsal nitelikli faaliyetlerine mali destek veren KUDAKA'nın 2010 yılında başlatılan Teknik Destek Programı’na ilişkin verileri bu anlamda gerçeği ortaya koyuyor.

Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan yapılan başvurular ve bu üç ilden yapılan başvurulara göre başarılı bulunan proje sayısı dikkat çekici.

İlk olarak 2010 yılı Temmuz-Ağustos döneminde başlatılan ve her yıl birkaç dönem halinde devam eden teknik destek programında şu ana kadar 175 proje başarılı bulundu. Verilere göre, başarılı bulunan en çok proje sayısı en çok başvurunun yapıldığı Erzurum’a ait oldu. 103 projenin başarılı bulunduğu Erzurum’u 52 proje sayısı ile Erzincan takip ediyor. En az başvurunun yapıldığı Bayburt’ta başarılı bulunan proje sayısı ise beklendiği gibi sadece 20 oldu. Buna göre dağılımda yüzde 59 ile aslan payına Erzurum sahip olurken, Bayburt için bu oran yüzde 11’de kaldı. Erzincan’ın payı ise yüzde 30 olarak kaydedildi.

Yıllara göre dağılıma bakıldığında ise Bayburt’tan en çok 2012’de başvuru yapıldı.  Buna göre proje sayısının illere göre dağılımında 2010 yılında yüzde 16, 2011 yılında yüzde 4, 2012’de yüzde 26 oranında destek payı alan Bayburt, 2013’te yüzde 10 ve son olarak 2014’te yüzde 12 oranında destek payı aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.