KUDAKA, ‘birer birer’ kalkındırıyor

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), 2013 Yılı Teknik Destek Programı’nın 2. dönemine ait başarılı projeleri açıkladı. 2013 yılı bütçesi 250 bin lira olarak belirlenen KUDAKA Teknik Destek Programı’nın 2. dönem başarılı projeleri belirlendi.

KUDAKA, ‘birer birer’ kalkındırıyor

Bayburt Postası - Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), 2013 Yılı Teknik Destek Programı’nın 2. dönemine ait başarılı projeleri açıkladı. 2013 yılı bütçesi 250 bin lira olarak belirlenen KUDAKA Teknik Destek Programı’nın 2. dönem başarılı projeleri belirlendi.

Mayıs-Haziran dönemine ilişkin yapılan başvuruları değerlendiren KUDAKA, 12 projenin teknik destek almaya hak kazandığını duyurdu. 14’ü Erzurum’dan, 9’u Erzincan’dan ve 1’i Bayburt’tan olmak üzere toplam 24 başvurunun yapıldığını açıklayan KUDAKA, başvuru ön incelemede yapılan değerlendirme sonuçlarına göre, başarılı olan toplam 12 projenin teknik ve mali değerlendirme listesine alındığını bildirdi. Teknik Destek başvurularından toplam 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı projeler olarak kabul edilirken, başarılı bulunan projelerden 6’sı Erzurum’dan, 5’i Erzincan’dan ve 1’i de Bayburt’tan seçildi. 2013 yılının 1. döneminde olduğu gibi yalnız 1 projenin başarılı bulunduğu değerlendirme sonuçlarına göre, Bayburt’tan başvurusu yapılan ve başarılı bulunan proje, Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından hazırlanan ‘Genç Girişimciler Yeni Esnaf Adayları’ adlı proje oldu.

12 dönemde, 13 proje

Öte yandan, merkezi Erzurum’da bulunan KUDAKA tarafından kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların proje hazırlanmasına katkı sağlama ve kurumsal nitelikli faaliyetlerine mali destek veren ve 2010 yılında başlatılan Teknik Destek Programı’na, Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan yapılan başvurular ve bu üç ilden yapılan başvurulara göre başarılı bulunan proje sayısı dikkat çekti.

İlk olarak 2010 yılı Temmuz-Ağustos döneminde başlatılan ve her yıl birkaç dönem halinde devam eden teknik destek programında şu ana kadar 116 proje başarılı bulundu. Verilere göre, başarılı bulunan en çok proje sayısı en çok başvurunun yapıldığı Erzurum’a ait oldu. 68 projenin başarılı bulunduğu Erzurum’u 35 proje sayısı ile Erzincan takip ediyor. En az başvurunun yapıldığı Bayburt’ta başarılı bulunan proje sayısı ise beklendiği gibi sadece 13 oldu. Buna göre dağılımda yüzde 59 ile aslan payına Erzurum sahip olurken, Bayburt için bu oran yüzde 11’de kaldı.

6 dönem, 1'er proje

Verilerde dikkat çeken bir başka ayrıntı 2010 yılından itibaren 12 ayrı döneme ilişkin yapılan değerlendirme sonuçlarına göre, 13 projenin başarılı bulunduğu Bayburt’ta bir dönem 5, bir dönem 2 ve altı dönem ise 1’er proje teknik destek programına alındı. Erzincan’ın sadece 2 dönem destek alamadığı 2010 ve 2013 arası takvimde Erzurum’dan yapılan başvurulardan ön inceleme sürecini geçen projeler, 12 ayrı dönemin tamamında destek kapsamına alındı.

Yıllara göre dağılıma bakıldığında ise Bayburt’tan en çok 2012’de başvuru yapıldı.  Buna göre proje sayısının illere göre dağılımında 2010 yılında yüzde 16, 2011 yılında yüzde 4, 2012’de yüzde 26 pay alan Bayburt, 2013’te de Temmuz itibariyle yüzde 9 oranında pay aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.